Illa rebaixarà un 30% el sou de President

Proposa un pla de lluita contra la violència masclista dotat amb 50 milions; la secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, acusa els governs independentistes d’haver “descuidat” les dones

El candidat del PSC a les eleccions del 14-F, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que promourà una reducció del 30% del sou del president de la Generalitat quan governi. Ho ha dit en el transcurs del debat electoral organitzat per la Cadena Ser a Barcelona.

“Estic d’acord amb què Catalunya necessita uns ingressos més justos, però també una despesa més justa”, ha dit el cap de llista del PSC, que ha afegit, respecte al sou del President: “El rebaixaré al sou més alt d’un president d’una comunitat autònoma que és la del País Basc”, ha precisat Illa.

“Prediquem ser més justos, doncs cal tenir una despesa més justa i això no depèn de Madrid, això depèn de nosaltres. I, en aquests moments, la dignitat de les institucions de Catalunya i del president de la Generalitat es prediquen d’aquesta manera. O no és digne el salari del ‘lendahakari?”, ha exposat el candidat socialista, que ha recordat que el sou del president català és gairebé dues vegades el del primer ministre italià, el doble del de Portugal, molt superior al del Regne Unit i més alt que el del president del Govern d’Espanya.

“Els recursos que faci falta contra la violència masclista”

D’altra banda, Salvador Illa, ha proposat un pla de lluita contra la violència masclista dotat amb 50 milions perquè “cal posar els recursos que faci falta” per acabar amb aquesta problemàtica “terrible” que afecta les dones. El presidenciable socialista ha anunciat aquesta mesura durant una xerrada sobre feminisme i igualtat amb la vicepresidenta primera del Govern i secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo.

El candidat ha lamentat que en els últims anys s’hagi retallat en aquest àmbit i ha destacat que la xarxa d’atenció per a dones víctimes de violència masclista “solament arriba a una de cada deu dones”. “Entre el 2015 i el 2019 solament 91 dones havien rebut les ajudes previstes“, ha assenyalat, i ha recordat a continuació que els recursos usats procedien del Govern d’Espanya.

En aquest context, Carmen Calvo, ha acusat els governs independentistes d’haver “descuidat” les dones, anteposant el ‘procés’ a la lluita contra la violència masclista i contra la prostitució: “Estaven pendents d’altres coses”, ha lamentat, alhora que ha criticat que l’actual Govern de Junts i ERC hagi “baixat la mà” en la lluita contra la violència de gènere. Finalment, la secretària d’Igualtat del PSOE ha recordat que gairebé tots els diners que Catalunya ha dedicat a aquest assumpte “han vingut del Govern d’Espanya”.

Memòria Històrica

“Vam escoltar ahir algun líder d’ERC dir que cal aglutinar-se darrere d’ERC per a lluitar contra el feixisme. Memòria democràtica. Quin feixisme? Estem en una democràcia que només toca apuntalar-la, millorar-la i portar-la a les següents generacions”, ha expressat, a la tarda, la vicepresidenta Calvo en un sobre Memòria Històrica que ha acollit la Sala Ernest Lluch del Casal Socialista Joan Reventós.

La vicepresidenta ha centrat la seva intervenció a recordar i exigir que les actuals i noves generacions rendeixin honors “als qui es van deixar la vida perquè ara s’hagi construït definitivament una democràcia”. Calvo ha posat el focus en què, sobre la base d’aquesta democràcia, els catalans estan anomenats el 14 de febrer a unes urnes que ha qualificat de “netes, legítimes i legals” en contraposició a les que el Govern de Carles Puigdemont va posar l’1 d’octubre de 2017.

“Estic alegre. Perquè les urnes son aquí: les legals, les legítimes, les que esperen a tothom. Catalunya no pot deixar passar aquesta oportunitat. Es votarà com també es farà altres coses amb la precaució corresponent. És necessària una resposta clara, pacífica, perfecta, neta en aquestes urnes” ha dit, i ha demanat el vot per a la candidatura de Salvador Illa.

Comparteix: