Illa proposa que Eva Granados sigui la presidenta del Parlament

Compta amb Ferran Pedret per a la Mesa del Parlament i amb Alícia Romero i Raúl Moreno per assumir les funcions de portaveu i portaveu adjunt respectivament

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha proposat, aquest dijous, en la primera reunió del nou Grup Parlamentari socialista, que Eva Granados, número 2 de la llista a les eleccions del 14F i viceprimera secretària del PSC, sigui la propera presidenta del Parlament de Catalunya, perquè “és raonable que el partit que ha guanyat les eleccions tingui la responsabilitat de presidir la cambra per garantir que és una cambra de diàleg i de debat, però que no és una cambra on fer frivolitats ni on jugar a trencar l’Estat de dret”.

Així mateix, Illa ha proposat que el diputat Ferran Pedret formi part de la Mesa del Parlament en condició de secretari, que Alícia Romero assumeixi la funció de portaveu i que Raúl Moreno exerceixi de portaveu adjunt.

En la primera intervenció que Illa ha fet en presència dels 33 diputats i diputades del nou Grup Socialistes-Units per Avançar els ha emplaçat a treballar “per unir i no per dividir”, a ser “propers a la gent” i fer que “la nostra tasca sigui útil per millorar la vida quotidiana dels catalans i les catalanes”.  Així mateix, els ha demanat que “tinguem consciència del moment que estem vivint”, en referència a la pandèmia de la COVID-19,  “una prova de resistència del nostre sistema sanitari, però també del nostre model de convivència”.

En aquest context, Salvador Illa ha recordat que “el 14F ha obert un temps nou, és un canvi de rasant en la política catalana, un canvi que ha arribat per quedar-se, que és irreversible i que ens toca liderar”. Al seu parer, del resultat electoral se n’extreu “el mandat de fer un govern de progrés, d’esquerres, i el mandat de canvi”. Per això, ha afegit, “tenim l’obligació moral de presentar-nos a la investidura per liderar un govern amb els comuns” que doni pas a “la legislatura del diàleg i el retrobament”.

Comparteix: