Salvador Illa al Parlament de Catalunya

Illa insta Aragonès a donar suport nítid als cossos policials: “Si ho fa em tindrà al seu costat; si no, em tindrà al davant”

El president del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha instat avui Pere Aragonès a no fer política amb la seguretat i l’ordre públic, i a donar suport nítid i sense matisos als cossos policials: “Si ho fa em tindrà al seu costat; si no, em tindrà al davant”.

En la seva intervenció en la sessió de control al Govern al ple del Parlament, Salvador Illa ha recordat que els cossos policials són els encarregats de mantenir la convivència i la seguretat, i que “no hi ha ordre públic sense autoritat”.

Per això, Salvador Illa ha lamentat que la Generalitat no hagi tramitat cap de les prop 1.200 denúncies que van obrir els Mossos d’Esquadra l’any passat. “Senyor Aragonès, ordenarà que es tramitin? Esbrinarà les causes per les quals no es van tramitar? Sancionarà els responsables de la demora?”.

Salvador Illa, que ha traslladat el seu condol a l’entorn de l’agent dels Mossos mort ahir mentre feia pràctiques, ha recordat que “la percepció de la majoria dels agents i de la ciutadania és que sempre hi ha un vel de desconfiança” per part del Govern envers els cossos policials, i ha urgit a acabar amb aquesta situació. “Cal ser clar. Li demano que s’aclareixi i que aclareixi que l’autoritat no està subjecte a desconfiança”.

Gestió de la pandèmia

El cap de l’Oposició també ha replicat la compareixença de Pere Aragonès amb relació a la gestió de la pandèmia, i ha dibuixat cinc objectius de futur: seguir vacunant la població; fer una obertura prudent de l’economia; impulsar la mobilitat acordada; avaluar per aprendre i millorar, i reforçar el sistema sanitari.

Salvador Illa ha tornat a estendre la mà al Govern per fer front a la pandèmia i ha agraït l’esforç dels i les professionals del sector, traslladant també el seu condol a les víctimes. També ha posat en valor el potencial investigador i científic del país, prenent com exemple la vacuna que està desenvolupant Hipra a Amer.

Les fotos de Salvador Illa al Debat de Política General

Visita la galeria amb les millors imatges de Salvador Illa durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya

Debat de Política General al Parlament

El tweet destacat

Salvador Illa explica que cal un suport nítid als cossos i forces de seguretat

Comparteix: