Illa defensa que sense “una taula Catalunya endins” el diàleg amb Espanya “naixeria coix”

“Estem a dispoció del país i del Govern, amb la convicció molt arrelada que una bona oposició ajuda a fer un bon govern”, ha manifestat el president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’Oposició, Salvador Illa, a la sortida de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al palau de la Generalitat. Illa, en aquesta línia, ha reiterat que els i les socialistes, faran “una oposició contundent, però al mateix constructiva”.

En aquest context, pel que fa al diàleg entre Catalunya i Espanya, “volem que el president pugui parlar en nom de tot Catalunya”, ha assenyalat Illa. Per això, el cap de l’Oposició reclama una “la taula de diàleg Catalunya endins amb els representats dels grups parlamentaris”, que permeti “posar en marxa una metodologia de treball conjunt per constatar diferències però també per dibuixar punts de consens”.

“Perquè el diàleg funcioni, primer hem de parlar entre nosaltres”, ha argumentat Salvador Illa, que, en aquesta línia, ha reblat: “persones que pensem diferent vivim juntes i, per tant, hem de decidir juntes”. De no fer-se aquesta taula “Catalunya endins”, ha senteciat, “el diàleg Catalunya-Espanya naixeria coix”.

Quatre grans pactes

D’altra banda, el líder socialista ha reiterat l’oferta de quatre grans pactes formulada el 6 de juny passat en la constitució del Govern Alternatiu de Catalunya: contra la covid-19 –“amb voluntat de no fer política sobre aquesta qüestió a canvi que se’ns tingui informats”–; sobre el fons europeus –“amb la idea de de poder treballar conjuntament amb el Govern, agents econòmics i sindicats per treballar el document de 27 projectes i defensar-los on calgui, a Espanya i davant la Comissió Europea”–; per a la renovació del centenar de càrrecs que depenen del Parlament, amb especial atenció al relleu a la Sindicatura de Greuges, i en favor del pluralisme, amb la renovació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la nova Llei electoral com a grans objectius.

Així mateix, Illa ha plantejat a Aragonès la posició favorable del PSC a l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat, “amb respecte a la normativa mediambiental”.

Comparteix: