Salvador Illa al Ple del Parlament de Catalunya

Illa a Aragonès: “Pensi en la ciutadania i doni el tret de sortida dels pressupostos”

El president del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, s’ha adreçat avui a Pere Aragonès per demanar-li que “pensi en la ciutadania i doni el tret de sortida dels pressupostos”.

En la seva intervenció al ple del Parlament, Salvador Illa ha preguntat a Pere Aragonès “quan pensa lliurar el projecte de pressupostos” pel 2022, tenint en compte que s’havia compromès diverses vegades a fer-ho dins el termini i en la forma escaient, però encara no ho ha fet, incomplint l’article 32 de la Llei de finances públiques de Catalunya diu que “el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat i la documentació annexa es remetran al Parlament de Catalunya abans del 10 d’octubre de cada any, per al seu examen, esmena i aprovació”.

“Ja fa 10 dies que va vèncer el termini. Li demano seriositat i rigor. Alguns li demanen que torni a la casella de sortida per poder aprovar els pressupostos, però jo li demano que doni el tret de sortida”, ha destacat el també cap de l’Oposició, recordant el seu oferiment a “enraonar per tal que Catalunya pugui tenir uns pressupostos en temps i forma”. En aquest sentit, ha lamentat que la darrera vegada que Catalunya va tenir uns pressupostos a temps va ser el 2010 amb el president José Montilla al capdavant del Govern. Des de llavors, només s’han aprovat 5 pressupostos i tots ells fora de termini; la resta, s’han prorrogat.

Salvador Illa ha començat la seva intervenció recordant les víctimes de la violència d’ETA el dia en què es compleixen 10 anys de la fi de la violència: “Semblava que no hi havia camí. Semblàvem condemnats a una maledicció eterna, però hi havia camí i el vam saber trobar”.

Comparteix: