Illa a Aragonès: “No és temps d’exclusions, és temps de sumar, de consensuar i de treballar plegats”

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Salvador Illa, ha reclamat avui al vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, que es pugui articular un acord d’esquerres al voltant del PSC, guanyador de les eleccions del passat 14 de febrer per més de 50.000 vots.

“Fa tres mesos que els catalans i les catalanes van votar, i som allà mateix, pensa fer alguna cosa, senyor Aragonès?”, ha interpel·lat el líder parlamentari a qui ha fracassat en dos intents d’investidura. Salvador Illa ha fet dos suggeriments a Pere Aragonès: “Primer, no és temps de vetos ni d’exclusions, és temps de sumar, és temps de consensuar, és temps de treballar plegats per desvetllar les energies del país i acabar de vèncer el virus. Aixequi el veto que va posar a la socialdemocràcia a Catalunya, inèdit a Europa” perquè “Catalunya és de tots, és plural, és diversa. No té cap sentit que posin veto al primer partit de Catalunya segons van decidir els catalans”.

“Segon suggeriment – ha prosseguit -, amb tot el respecte que li tinc personal i polític, vostè ho ha intentat i almenys fins a data d’avui no se n’ha sortit: ho ha provat dues vegades, el 26 de març i el 30 de març. Crec que no és gens estrany demanar que qui va guanyar les eleccions perquè els catalans van donar més vots a la candidatura que jo represento, pugui intentar una investidura”.

“Faci’s a un costat, permeti-ho ja que vostè no se n’ha sortit, que qui va guanyar les eleccions intenti articular un govern d’esquerres, progressista, que sense retrets aglutini les energies que avui Catalunya necessita per sortir endavant, per anar a l’ofensiva, i per defensar un model de Catalunya i d’Espanya diferent al que hem viscut aquests darrers anys”, ha conclòs Salvador Illa.

Comparteix: