Illa a Aragonès: “Faci’s a un costat i sumi’s a una majoria d’esquerres per tirar endavant el país”

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Salvador Illa, ha reclamat avui al vicepresident del Govern i president en funcions, Pere Aragonès que es faci a un costat i se sumi a “una majoria d’esquerres existent en aquesta Cambra i tirem endavant el país”. “Quan més falta fa a Catalunya un Govern amb plena capacitat d’acció, més inoperant, absent i irrellevant és el Govern de Catalunya”, ha destacat Illa, que ha recordat a Pere Aragonès que “porta tres fracassos consecutius; primer per posar-se d’acord per substituir el senyor Torra, en segon lloc la seva primera sessió d’investidura i quatre dies després la seva segona sessió d’investidura”.

 

“Debemos ir rápido, no podemos estar un año en inestabilidad”, ha recordat Illa que Aragonès va dir en una entrevista a la Cadena SER el passat 16 de febrer. “Cada dia que passa s’afebleix més la seva autoritat. Cada ultimàtum que vostè posa damunt de la tarda serveix per restar-li credibilitat, cada sessió de negociació serveix per ressaltar les seves discrepàncies i els seus desencontres”.

 

“Porten més de cinc anys governant junts i no saben on volen portar el país. Cal fer tres coses: vèncer el virus, reactivar l’economia i garantir que ningú queda enrere”, ha destacat el candidat socialista. “És una obvietat però em veig amb la obligació de recordar-li que avui vostè compareix avui en funcions, perquè dues vegades aquesta Cambra li ha negat el suport perquè sigui president amb plenes facultats de Catalunya. La realitat, senyor Aragonès, és tossuda. El que vostè proposa no ha funcionat ni funcionarà. Crec que vostè ja se’n comença a donar compte i ho sap”, ha conclòs Salvador Illa.

 

A les preguntes al Govern, el portaveu adjunt Raúl Moreno ha dit que “un any més, els indicadors de dependència ens deixen titulars molt preocupants. Som la comunitat autònoma líder en llistes d’espera. Quines són les raons d’aquesta incapacitat del Govern per gestionar l’atenció a la dependència?”.

 

El diputat Òscar Ordeig ha assenyalat que “ajudes sí, reobertura segura sí, però no ajudes per la porta del darrere. Què els diem a les queixes del sector esportiu que estan indignats perquè no els arriba el finançament?”.

 

La diputada Bea Silva ha indicat que “m’agradaria saber què pensa el seu Govern dels 440.000 euros que ha gastat en la compra de vuit documentals sobre el judici del Procés. Són produccions que no responen ni a la pluralitat ni a el pluralisme informatiu”.

 

 

Comparteix: