“El primer és l’ocupació, prendre cura de la gent”

El PSC reivindica més recursos per al Servei d’Ocupació de Catalunya perquè cap treballador es quedi enrere

En una nova acció política a les xarxes, el PSC ha reinvidicat avui dijous, 26 de novembre, que el Govern de la Generalitat inverteixi més recursos en donar suport als treballadors i treballadores que s’han quedat sense feina, en un context de crisi econòmica severa provocada per la irrupció de la pandèmia de la COVID-19.

En el marc d’aquesta iniciativa a favor del dret a treball i del treball amb drets, el primer secretari, Miquel Iceta, ha reclamat al Govern de la Generalitat que reverteixi el col·lapse que pateix el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb oficines que ja abans que esclatés la pandèmia presentaven una ràtio de més de mil aturats i aturades per cada tècnic, quan l’Organització Mundial del Treball recomana que la proporció sigui de 80. Lluny de millorar, la situació s’ha complicat molt més amb l’eclosió de la pandèmia.

Iceta ha manifestat que “la nostra prioritat ha de ser la reactivació econòmica, que hi hagi una veritable xarxa de protecció per a tots aquells i aquelles que ho necessiten”, i ha subratllat que per als i les socialistes “el primer és l’ocupació, prendre cura de la gent; aquesta serà una de les principals prioritats del proper mandat”.

Un canvi, també en polítiques d’ocupació

En aquest context, el primer secretari del PSC ha convingut que, també per millorar les polítiques públiques d’ocupació, Catalunya necessita un canvi, amb un nou Govern que aposti per preparar i capacitar les persones perquè tinguin bones feines; que es preocupi en especial dels col·lectius de població més afectats per la crisi (joves, dones i majors de 45 anys) i que, en la línia del Govern d’Espanya –que entre d’altres mesures ha aplicat els ERTO i l’Ingrés Mínim Vital–, enforteixi l’escut l’escut social per als ciutadans i ciutadanes que pitjor ho passen.

Miquel Iceta ha assenyalat que els fons de reconstrucció europeus són una oportunitat única que el PSC proposa mobilitzar per crear nous llocs de treball a Catalunya vinculats a la digitalització, l’economia de les cures, l’economia verda i la reindustrialització. El primer secretari contraposa la inacció del Govern de la Generalitat en matèria d’ocupació amb la bona feina que el municipalisme del PSC està duent a terme als ajuntaments allà on governa i a la Diputació de Barcelona.

Comparteix: