Iceta: “Avui es posa en marxa el programa del canvi”

Salvador Illa: “Treballarem per la victòria perquè Catalunya necessita Miquel Iceta al capdavant de la Generalitat”

El PSC té “la partitura: avui es posa en marxa el programa del canvi” que “coneix el país i encerta en les prioritats” ha manifestat el primer secretari, Miquel Iceta, en el Consell Nacional que, reunit telemàticament, dona el vistiplau al document obert que a partir d’ara se sotmet a debat amb la previsió que al gener es converteixi en la nova proposta política per a Catalunya que els i les socialistes defensaran en les properes eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer de 2021.

Es tracta del “programa el país necessita: rigorós, ambiciós i il·lusionant, però també possible”, que està “a l’alçada de les prioritats” de Catalunya i que, pendent de les aportacions que arribin “des de la militància” però també de “més enllà”, marca grans objectius: “la superació del procés independentista; la reconstrucció social i la reactivació econòmica i el federalisme i bon govern per garantir una gestió política eficaç”.

Quan precisament es compleixen exactament 10 anys de les eleccions del 2010, “un tombant que ens va portar en una mala direcció”, Iceta ha assenyalat que “les eleccions del 14 de febrer són la gran oportunitat de tornar a trobar el fil de la política catalana, que cal aprofitar per assegurar que deixem enrere 10 anys perduts”, una “dècada de mals governs, de prioritats equivocades, de retallades profundes, de consultes fallides i de malbaratament d’energies”.

Preparar bé les eleccions

Així les coses, Iceta sosté que “Catalunya pot ser un país millor, ha de ser un país millor, però per això necessita un Govern millor. O, simplement, necessita tenir un Govern”, perquè ara tenim “el pitjor Govern des de la Generalitat recuperada”.

D’aquí “la necessitat de preparar bé els dispositius electorals per al 14 de febrer”, perquè “ja va sent hora que Catalunya i els catalans i catalanes tinguin un govern capaç de governar amb eficàcia”, ha assenyalat.

Construir una alternativa

En aquest context, Miquel Iceta ha declarat que “aquesta és la nostra missió, construir una alternativa i mobilitzar una majoria de ciutadans i ciutadanes per fer-la possible”. “Els socialistes tenim el país al cap i les persones al cor” i, amb l’horitzó electoral més a prop, “el PSC està preparat, amb un projecte integrador i progressista, un projecte d’esquerres viable i solvent. Som el partit del catalanisme obert i integrador, dels que n’estan farts de murs i divisions. Un catalanisme que vol sumar victòries i no acumular derrotes”, ha conclòs.

Treballar per la victòria

De la seva banda, el secretari d’Organització, Salvador Illa, ha afirmat que els i les socialistes “treballarem per la victòria” el 14F, perquè “Catalunya necessita un canvi i et necessita, Miquel, al capdavant de la Generalitat”. Illa ha posat en valor que, en “circumstàncies difícils” el partit “s’ha comportat com un partit de govern: als ajuntaments, a la Diputació, a l’Àrea Metropolitana, a Espanya i a Europa” i “no tothom ho pot dir”. Els i les socialistes, ha afegit, han actuat “de forma responsable, constructiva, propositiva i al costat de la ciència i enfront dels populismes i negacionismes”.

Amb la mirada posada al 14F, Illa ha conclòs que “necessitem dues coses, com a mínim: retrobar-nos els catalans i les catalanes i expulsar de la política la unilateralitat, que ha fet tant de mal. S’ha de desterrar la unilateralitat i apostar per l’agenda del retrobament, primer dels catalans i catalanes amb nosaltres mateixos”.

Comparteix: