Iceta: “El que va començar el 14 de febrer acabarà al Palau de la Generalitat amb Salvador Illa de president”

“El PSC és el centre de gravetat de la política catalana i la ciutadania ha deixat ben clar que vol un canvi i una sortida d’esquerres a aquesta crisi”, afirma el candidat socialista a la Presidència de la Generalitat

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha agraït la feina feta al conjunt del partit en la campanya del 14F i ha recordat que “el PSC ha guanyat les eleccions i té el dret i l’obligació moral de liderar aquest canvi”.  Ho ha dit al Consell Nacional que el PSC ha celebrat aquest dissabte, en què també ha assegurat que “el canvi és irreversible a Catalunya i no té aturador”.

Segons Illa, “el PSC és el centre de gravetat de la política catalana i la ciutadania ha deixat ben clar que vol un canvi i que vol una sortida d’esquerres a aquesta crisi. Hem fet una campanya honesta, neta, responsable, sense entrar en provocacions ni polèmiques estèrils que ens ha portat uns resultats molt bons pel nostre partit”, ha afegit.

En aquest context, Illa s’ha referit a l’absència del vicepresident Pere Aragonès, ahir divendres, en l’acte institucional i empresarial celebrat a Martorell a favor del vehicle elèctric: “quan el Govern en funcions de la Generalitat planta SEAT no està fent boicot al rei ni al president Sánchez: està jugant amb el progrés econòmic dels catalans i catalanes”.

Suport de les dones

Finalment, el candidat socialista a la presidència ha volgut enviar un agraïment explícit a les dones, ja que “sense el seu ampli suport en aquestes eleccions, la victòria hauria estat impossible. El canvi a Catalunya serà amb les dones o no serà”.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC i ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha afirmat que “una majoria de catalans i catalanes han volgut girar full i deixar enrere la dècada perduda del procés amb un candidat guanyador i una proposta guanyadora. El que va començar el 14 de febrer acabarà al Palau de la Generalitat amb Salvador Illa de president. I com més aviat millor per tots”.

Iceta ha remarcat els bons resultats del PSC a les eleccions: “Som primers en vots i empatats en escons amb la segona força política. Mai havíem aconseguit això. En Salvador Illa ens ha portat a la victòria en les eleccions que alguns no volien ni celebrar”, ha afegit.

“El partit, on ha d’estar”

El primer secretari del PSC ha recordat que “el partit sempre està on ha d’estar, aquests dies, al costat dels treballadors i treballadores de Bosch, al costat dels Mossos d’Esquadra, al costat de SEAT i la indústria automobilística del país. Quina diferencia amb d’altres que mai estan on haurien de ser! Nosaltres, en canvi, avui i sempre, al costat del país”.

A dos dies del 8 de març, Miquel Iceta ha fet una crida a “aixecar ben alta, dilluns i tots els dies de l’any, la bandera del feminisme, de la radical igualtat entre homes i dones. Fem ben nostre el crit: Visca el 8 de març! Visca el feminisme! Visca la diada de la dona treballadora!”.

Comparteix: