Iceta-Balanç de legislatura: “Prioritats equivocades, divisió interna i mala gestió; el 14F arriba l’hora de canviar”

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha destacat avui que la gestió del Govern de de Catalunya en aquesta legislatura que arriba a la seva fi s’ha caracteritzat per “prioritats equivocades, divisió interna i mala gestió” i s’ha mostrat esperançat que el proper 14 de febrer “els ciutadans i les ciutadanes del nostre país considerin que és hora de canviar”. En la darrera sessió de control al Govern abans de les eleccions, Miquel Iceta ha destacat que el balanç de gestió és molt millorable i que l’Executiu ha defugit pactes de tota mena amb la oposició per afrontar els principals reptes: “no hi ha hagut pacte ni per la reactivació econòmica, ni pacte per la reconstrucció social, ni el pacte de la salut al qual vostès s’havien compromès”, ha recordat.

El líder dels socialistes catalans ha fet balanç de l’acció de Govern d’aquests anys en què “s’ha prosseguit en la divisió de la societat, en l’erosió de les institucions, en la pèrdua de temps, energies i oportunitats pel país”, deixant en evidència que la gestió de l’autonomia no era una prioritat seguint les paraules del president Torra, que va considerar que era el principal obstacle per a la independència.

“46 dies sense secretari de Salut Pública enmig d’una pandèmia. Inexplicable. Seguim essent la Comunitat Autònoma amb menys inversió social i la que més està trigant en revertir les retallades. En 10 anys la despesa de la Generalitat en salut ha baixat un 27% i, per tant, aquesta darrera legislatura no ha servit per revertir aquesta davallada. Les universitats rebien 1000 M€ el 2010 i avui en reben 800 M€ (un 20% menys). Hi ha uns índexs massa alts de pobresa severa i pobresa infantil”, ha detallat Miquel Iceta, entre d’altres exemples.

Pregunta al Govern sobre els contractes per al rastreig de la COVID

La portaveu de Salut, Assumpta Escarp, ha dit a la Consellera Vergès que “la incompareixença del gerent del SEM al Parlament va deixar molts dubtes i preguntes a l’aire. Una d’elles, perquè no s’ha proposat una alternativa al contracte de Ferroser i al sistema actual de rastreig, una alternativa que funcioni vist que el que ara hi ha és d’una gran ineficiència. Una contractació que no compleix amb el primer requisit bàsic que és l’expertesa”.

“En el debat de Política General es va aprovar realitzar una auditoria de la despesa realitzada en Salut sota l’estat d’alarma, i també un altre sobre els pagaments al sector privat. Cap de les dos auditories han arribat als grups parlamentaris i ens preguntem el perquè. Quin és el resultat de tant contracte i tanta opacitat? Un 061 col·lapsat en cada pic de la pandèmia, un personal d’atenció que quan està format es acomiadat per evitar consolidació i han de tornar a reiniciar el procés”, ha conclòs.

Comparteix: