Iceta a Aragonès: “Aquest Govern suspèn en diàleg”

El Primer Secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha dit avui al vicepresident Aragonès, l’endemà de la visita del president Ximo Puig a Catalunya, que “la gran diferència entre el pla de recuperació valencià i el seu és que el valencià ha estat acordat, i el seu no”. “És perfecte tenir un programa de recuperació, però en canvi vostès suspenen en diàleg perquè això no ha estat concertat amb ningú més que amb els membres del Govern”, ha afegit.

A la Sessió de Control celebrada avui al Parlament, Miquel Iceta ha afirmat que “vostès, fins i tot, per proposar un contracte programa per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fan una proposta signada pels diputats dels grups del Govern, sense fer cap esforç per compartir-lo amb altres. I s’han trobat amb una exigència del món econòmic i social perquè considera que no s’estan utilitzant prou les eines del diàleg per rescabalar els sectors afectats per la pandèmia”.

“Vostè ens anuncia la reunió del divendres, però és que ja fa més d’un mes que li reclamem que treballem conjuntament per a la preparació del dispositiu electoral. No li pot estranyar que li digui que el seu Govern no destaca per la voluntat de diàleg ni d’acords amb els altres. Ni amb la resta de forces polítiques ni amb les forces econòmiques i socials, i això ho estem veient en temes tan rellevants com el contracte programa de la Corporació o les exigències dels agents econòmics i socials sobre el diàleg que no han estat ateses”, ha conclòs.

Residències de gent gran

En el torn de preguntes al Consell Executiu, el diputat portaveu en matèria de Polítiques Socials, Raúl Moreno, ha reclamat a la consellera de Salut, Alba Vergés, on són els 1.800 professionals de suport a les residències de gent gran que el Govern va prometre el juliol d’enguany quan va presentar el pla de contingències. “Consellera, coneix perfectament els riscos de contagi de la gent gran en residències, sobretot per contacte amb el personal que ha d’atendre residents de planta en planta i que és del tot insuficient”, ha recordat el diputat socialista, per qui les restriccions pel que fa visites familiars i la situació perllongada d’aïllament dificulta la seva situació. El diputat ha apostat per traslladar els residents positius a llits d’hospitalització intermitja que alleugereixin la situació dels residents negatius i ha preguntat sobre si continua en peu la intenció del Govern de convertir el centre Les Falgueres de Sant Feliu de Llobregat en un centre de referència COVID.

Comparteix: