Granados: “No ens podem permetre el luxe de tenir un pressupost que va néixer mort”

En un moment en què cal sortir de la crisi, el món independentista es mira el melic i no es preocupa pels catalans i catalanes”, lamenta la vice-primera secretària del PSC

La portaveu del PSC, Eva Granados, ha avisat aquest dilluns, a la sortida de la reunió de la Permanent de la Comissió Executiva, que la dilatació de les negociacions per a formar Govern a Catalunya posa en perill l’aprovació d’uns nous pressupostos de la Generalitat per a 2021, que “són més necessaris que mai” per  combatre la crisi de la COVID-19.

En aquest context, la vice-primera secretària socialista ha recordat que els últims comptes catalans “van néixer morts”, en plena pandèmia, després de tres anys en pròrroga. Ara, “és molt important que el 2021 hi hagi pressuposats perquè els que tenim ja no servien per fer front a la pandèmia. I no ens podem permetre el luxe com a país de tenir un pressupost que va néixer mort, quan veníem que l’últim fora de 2017″, ha exposat.

Els departaments del Govern ja haurien de començar a treballar en el nou projecte pressupostari per a poder-lo presentar a la tardor i tramitar-lo abans que acabi l’any. “Si no sabem ni quins departaments hi haurà en la futura Generalitat, imaginin com podem ser a temps de tenir uns pressupostos en 2021”, ha lamentat Granados.

Així, la dirigent socialista ha subratllat la importància de tenir uns nous comptes per a reforçar la inversió en els sectors més afectats per la pandèmia per posar en “negre sobre blanc” què passa “amb les ràtios de les escoles, amb els ambulatoris de la sanitat pública i amb els permisos i inversions de la transició ecològica”, per exemple. “En un moment en què cal sortir de la crisi, el món independentista es mira el melic i no es preocupa pels catalans i catalanes”, ha afegit.

Triple error

Així les coses, Granados ha assenyalat que “les notícies que ens arriben de la negociació no poden ser més negatives: Han posat data de caducitat al diàleg amb Espanya. Primer error. Han privatitzat el govern amb el Consell de la República. Segon error i han fet de la confrontació l’eix de l’acció política. Tercer error”.

“Sembla que el que està sobre la taula és posar caducitat al diàleg amb l’Estat, privatitzar el Govern a través del Consell de la República i fer de la confrontació l’eix polític”, ha afegit. Finalment, Granados ha recordat que “existeix una alternativa d’esquerres” al Parlament que pot liderar el candidat del PSC, Salvador Illa.

Comparteix: