Granados: “Suspenem la campanya per no fer més gran el desgavell provocat per la suspensió de les eleccions”

“Tenim un país amb quatre mesos sense govern efectiu, ni control parlamentari, ni pressupostos per fer front a una pandèmia sanitària i una crisi econòmica i social”

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha anunciat aquest dilluns que el Comitè Electoral del partit, un cop analitzada la situació política a Catalunya i “davant la suspensió de les eleccions”, ha decidit “suspendre la campanya electoral”. En aquesta línia, Granados ha demanat als altres partits que, “per coherència, també suspenguin les seves campanyes”. “Eleccions suspeses, campanyes suspeses”, ha insistit.

“El PSC pren aquesta decisió per no fer més gran el desgavell provocat per la decisió del candidat d’ERC, Pere Aragonès, de suspendre eleccions”, una “nova mala decisió que ha dut a Catalunya a un embolic, del que ja vam advertir”, ha argumentat a continuació.

Eva Granados ha lamentat que els partits del Govern “no han volgut fer eleccions per motius partidistes al llarg d’un any” i, ara, “el que tenim és un país amb quatre mesos sense govern efectiu, ni control parlamentari, ni pressupostos per fer front a una pandèmia sanitària i una crisi econòmica i social”. I ha recordat: “Aviat farà un any que el president Torra va dir que el Govern estava trencat i la legislatura esgotada”.

La viceprimera secretària socialista ha afirmat que “un govern seriós és capaç d’organitzar eleccions quan toquen. El desgavell s’hauria evitat si ens haguessin escoltat, però volien suspendre per terra, mar i aire les eleccions per por de perdre”. Finalment, preguntada per la possibiltat que el PSC presenti un recurs al TSJC contra la suspensió de les eleccions, Granados ha explicat que el partit “ha consultat diversos juristes. Estem a l’espera dels informes i decidirem en funció del que ens diguin”.

Record per a Sergi Mingote

En un altre ordre de coses, Eva Granados ha recordat “l’amic i company” Sergi Mingote, que va morir aquest cap de setmana en un accident al K-2, a l’Himàlaia. Granados ha trasllat de nou el condol dels i les socialistes a la família d’“una gran persona, esportista i alcalde de Parets del Vallès”.

Comparteix: