Granados: “Catalunya va votar canvi i ERC pacta més del mateix”

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha acusat aquest dilluns ERC d’estar “disposada a arribar a la Presidència de la Generalitat a qualsevol preu” i deixar la governabilitat de Catalunya en mans de “dos partits antisistema” com JxCat i la CUP.

En la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió Permanent, Granados ha assegurat que un acord a tres entre ERC, Junts i la CUP “no donaria resposta” als reptes que ha d’afrontar Catalunya durant els propers anys, i tampoc es correspondria amb l’anhel “progressista” expressat pels ciutadans en les urnes el passat 14 de febrer.

La dirigent socialista ha retret a ERC que triï com a socis dos partits “antisistema: a la CUP, que per no creure no creu ni en Europa, i a JxCat, que fa de la confrontació la seva forma d’entendre la política”.

“Catalunya va votar canvi i ERC pacta més del mateix, perquè sabem que el que estan pactant és insistir en la decadència en la qual està sumida Catalunya des de fa més d’una dècada. I no és ERC qui perd posant-se als peus de la CUP i emmanillada per JxCat; perdem tots, el conjunt dels catalans”, ha afegit. Si el pacte entre els partits independentistes fructifica, ha advertit, Catalunya quedarà abocada a “una nova legislatura fracassada”.

“Pel que estem coneixent dels acords, sembla que el país estarà en mans de les assemblees de la CUP i de Waterloo”, ha lamentat. En aquest context, Granados ha destacat que, enfront d’aquesta possibilitat, el PSC insistirà a presentar la candidatura de Salvador Illa, que va ser qui va obtenir més vots el 14F, com “una alternativa solvent”.

Comparteix: