“Faré el primer govern paritari de la història de Catalunya”

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat avui que “tenim un objectiu aquest diumenge: només si les dones us mobilitzeu, el canvi serà possible. Per tant, amigues, us asseguro que si vosaltres poseu el vot, jo posaré el canvi. Un canvi que començarà amb la mateixa composició de govern. El meu sí serà un govern paritari. Em comprometo a fer-ho. Us anuncio que formaré el primer govern paritari i d’esquerres de la història de Catalunya, a imatge del govern paritari i d’esquerres d’Espanya”.

 

Salvador Illa ho ha dit a l’acte “Fem-ho. Dones pel canvi”, amb el qual ell PSC ha posat en valor el vot útil de les dones com a decisiu perquè el canvi sigui possible el proper 14F. El candidat ha estat acompanyat pel president del Govern d’Espanya i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Esther Piqueras, mare de Carme Chacón; l’exalcaldessa de Santa Coloma Manuela de Madre, Eulàlia Lluch, número 16 del PSC per Girona; i José Luis Ábalos, Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i secretari d’Organització del PSOE. Segons Salvador Illa, “som feministes perquè som socialistes, i som socialistes perquè som feministes. I som feministes per seguir trencant inèrcies que ens impedeixen poder parlar d’una radical igualtat entre homes i dones. Encara n’estem lluny”.

 

“Els i les socialistes ho hem dit des de sempre: volem fer de la igualtat i de la llibertat una conquesta permanent. Una conquesta de drets que, malauradament, no podem donar per descomptada. Hem d’estar alerta, perquè la història ens ha demostrat que sempre hi ha el risc d’anar enrere. El meu serà un govern bel·ligerant: tolerància zero amb les violències masclistes. Una societat que aspiri a ser plenament lliure i socialment justa no pot permetre que la meitat de la població sigui discriminada en tots els àmbits de la vida”, ha afegit.

 

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha assegurat que “el PSC és el partit que millor representa els valors del feminisme. El que millor defensa els drets de les dones, que són els de tots. El feminisme és una manera de mirar el món. I això és el que Catalunya necessita”.

 

Comparteix: