“Exigim al Govern acabar amb la desconfiança envers els Mossos i que deixi d’utilitzar-los com a moneda de canvi”

El Grup Socialistes i Units per Avançar va sol·licitar a través de la Mesa del Parlament les actes i expedients oberts pels Mossos per actuacions en manifestacions a Catalunya entre 2020 i 2021 després de llegir informacions periodístiques que apuntaven que no s’havien tramitat. “El Departament ha esgotat els terminis, però finalment hem pogut accedir a aquestes actes. La setmana passada vam poder revisar prop de mig miler i avui farem una segona jornada de revisió. Estem parlant de prop d’un miler”, ha explicat la diputada i consellera tècnica del Govern Alternatiu en matèria de Seguretat i Convivència, Judith Alcalà.

 

Segons la diputada socialista “hem pogut comprovar que no s’ha tramitat cap acta de cap manifestació a Catalunya. Això deixa els Mossos en una situació de total indefensió. Hem vist actes de manifestacions que han acabat amb aldarulls i fins i tot agressions. I s’han guardat a un calaix que el Govern no ha obert.  Com han de sentir-se els agents que fan la seva feina amb responsabilitat? Ells fan la seva feina però s’atura per indicacions polítiques? Volem arribar fins el final”. “Exigim al Govern acabar amb la desconfiança permanent envers els Mossos i que deixi d’utilitzar-los com a moneda de canvi per pactar amb la CUP”, ha afegit.

 

“Si aquesta inacció fos conseqüència de manca d’efectius per a la tramitació, ens haguéssim trobat amb expedients finalitzats, o si més no iniciats, i amb algun tràmit fet, però en totes les actes estudiades no s’ha dictat ni un sol decret d’inici de la tramitació de les sancions. Com a mínim en dos anys a Catalunya hi ha hagut impunitat total en les manifestacions. S’envia un missatge perillós, que es poden provocar desperfectes i convocar manifestacions que acaben en talls a la via pública sense cap sanció”, ha conclòs.

 

Judith Alcalà ha estat acompanyada pel portaveu adjunt, Raúl Moreno, i pel diputat Mario García.

 

Comparteix: