Eva Granados: “El desgovern en el que està sumida Catalunya és intolerable”

La portaveu del Grup Socialistes-Units per Avançar, Eva Granados, ha dit al vicepresident Aragonès que “les coses no s’estan fent bé.  El desgovern en el que està sumida Catalunya és intolerable. Van enganyar a la ciutadania: van dir que ajornaven les eleccions, però el que han fet és desconvocar-les”, “És molt trist que davant la seva incompetència manifesta, només es dediquin a centrifugar les culpes, fer victimisme i crear realitats alternatives”, ha afegit.

Durant la seva intervenció a la Diputació Permanent, Eva Granados ha assenyalat que “des del PSC exigim seguretat. Seguretat per a la salut de tothom i seguretat per als nostres drets. El Govern ha de garantir una votació segura i ha de garantir la seguretat jurídica. Han de vetllar per tots els drets”. “No, senyor Aragonès, la decisió de fixar les eleccions el 30 de maig no es va prendre per unanimitat, i no, el decret de convocatòria no preveia la seva suspensió. Des del PSC vam advertir a la taula de partits sobre les conseqüències de suspendre les eleccions, vam proposar un ajornament tècnic per motius epidemiològics molt documentat que tenia recorregut si havia unanimitat”, ha indicat.

Segons Eva Granados, “el decret és un nyap jurídic. Una desconvocatòria que és el més semblant a una tupinada. És el candidat d’ERC desconvocant les eleccions. No, no és el 155. Es el 67.7 del Estatut y el 4.6 de la Llei de la presidència de la Generalitat i del Govern. Ens deixa perplexos que el senyor Aragonès ataqui el TSJC. Tenen incultura jurídica”.

“Vostès han desautoritzat el seu propi responsable d’organització d’eleccions i després s’han atribuït competències per controlar el procés electoral. Catalunya es mereix un Govern que, com a la resta d’Europa, garanteixi la competència tècnica i la seguretat jurídica. Ara mateix no el té, i la conseqüència és incerta, malestar i inseguretat. Rectifiquin, és urgent”, ha conclòs.

Comparteix: