Alícia Romero a S'Agaró amb el Govern Alternatiu de Catalunya

“És urgent construir una alternativa a un Govern cada dia més trencat que no dona resposta als problemes de la ciutadania”

Alícia Romero fa un “balanç molt positiu” de la feina del Govern Alternatiu i detalla els eixos de treball del curs polític

La portaveu del Grup Socialista i Units per Avançar, Alícia Romero, ha destacat avui que “és urgent construir una alternativa a Catalunya a un Govern cada dia més trencat que no dona resposta als problemes de la ciutadania”.

Alícia Romero ha fet un “balanç molt positiu” de la tasca del Govern Alternatiu, reunit ahir i avui a S’Agaró seguint les recomanacions sanitàries per analitzar el treball i refermar els 4 eixos de treball del nou curs polític:

  • 1. Millorar l’autogovern de Catalunya.
  • 2. Aconseguir un finançament just.
  • 3. Generar prosperitat per a tothom.
  • 4. Garantir la seguretat als barris i ciutats.

Precisament sobre el darrer eix, Alícia Romero ha destacat que són “molt greus les informacions dels darrers dies a mitjans d’informació molt rigorosos que apunten a ajustos de comptes a alts dirigents dels Mossos. Escoltarem amb atenció les explicacions que el conseller haurà de donar al Parlament a petició nostre”.

També ha dit que “és molt preocupant el qüestionament constant dels mossos i del seu paper. Tenen tot el nostre suport”.

Alícia Romero també ha avançat que un dels temes que ha abordat el Govern Alternatiu és la situació a les escoles, i ha avançat que les jornades tècniques sobre la llengua es faran el 28 i 29 de gener a Barcelona: “Seran tècniques, per parlar amb serenor sobre la necessitat de garantir la convivència lingüística, fent que el català segueixi sent una llengua forta sense oblidar que el castellà no és una llengua estrangera a Catalunya.

 

Eixos de treball i objectius

En relació als eixos de treball del proper curs polític, el Govern Alternatiu ha dibuixat 4 eixos per assolir els objectius prioritaris:

1. Desenvolupament econòmic, coneixement, innovació i indústria, amb propostes com un nou sistema de finançament autonòmic més equitatiu, una nova Llei de la Ciència i un Pla per la Indústria i contra l’atur juvenil, entre d’altres.
2. Drets de ciutadania i estat del benestar, amb propostes com reduir les llistes d’espera en dependència; desplegar la Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes i l’Agència de Salut Pública de Catalunya; revisar la Llei de policies locals, i un pla d’abordatge de les ocupacions, entre d’altres.
3. Territori i canvi climàtic, amb propostes com un pla de modernització de la xarxa viària de Catalunya, analitzar l’execució del Corredor Mediterrani; una nova Llei de residus a Catalunya i una estratègia pel Desenvolupament Rural i contra la Despoblació, entre d’altres.
4. Federalisme i bon govern, amb propostes com la taula de diàleg entre partits catalans, la millora del finançament dels ens locals i impulsar polítiques de memòria, entre d’altres.

Gairebé 3.000 quilòmetres i un miler de reunions

Alícia Romero també ha fet balanç de la feina feta pel Govern Alternatiu, detallant que s’ha reunit en 13 ocasions i que ha aprovat 26 acords, incloent 5 iniciatives legislatives.

Així mateix, Salvador Illa ha visitat 60 localitats i s’ha reunit amb 52 entitats. En total, ha recorregut 2.836 quilòmetres a Catalunya. El cap de l’Oposició també ha viatjat a Madrid, el País Basc, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, l’Aragó, Andalusia, Cantàbria, i Brussel·les. A més a més, els membres del Govern Alternatiu han mantingut 970 reunions amb entitats de diferents sectors i han visitat fins a 206 municipis de Catalunya.

Les fotos de Salvador Illa al Debat de Política General

Visita la galeria amb les millors imatges de Salvador Illa durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya

Debat de Política General al Parlament

Vídeo resum

L’emocionant vídeo amb alguns dels moments destacats de la intervenció del cap de l’Oposició.

El tweet destacat

La Vanguardia mostra els papers manuscrits per Salvador Illa amb els que es va preparar la rèplica a Pere Aragonès.

Vídeo de la roda de premsa d’Alícia Romero

Comparteix: