“Ernest Lluch volia un catalanisme molt obert, extens i que mai no es pogués dividir”

El PSC recorda l’exministre i dirigent socialista en el 20è aniversari de la seva mort

“Ernest Lluch era una persona profundament catalanista, però també volia que fos un catalanisme molt obert, extens, i que mai no es pogués dividir”. Són paraules del Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, a l’acte ‘online’ celebrat avui en record de l’exministre i dirigent socialista assassinat per la banda terrorista ETA fa 20 anys. L’acte ha comptat també amb les intervencions de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; del secretari d’Organització i ministre de Sanitat, Salvador Illa; de la portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque; de l’exalcalde de Sant Sebastià i diputat al Congrés, Odón Elorza; de la filla d’Ernest Lluch, Eulàlia Lluch; de l’exministre i president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó; del rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elías; del sotsdelegat del Govern d’Espanya a Girona, Albert Bramon, i del diputat i primer secretari del PSC de les comarques gironines, Marc Lamuà.

Miquel Iceta ha subratllat que “un any més el recordem i l’estimem. Mentre el recordem, el fem viu. Hi ha coses d’ell molt precursores: atrevir-se a conèixer, implicar-se, i no parlar per parlar, sinó parlar després d’haver estudiat i haver conegut és el que definia a l’Ernest, i és el que necessitem avui”. Segons el Primer Secretari, “era la persona adequada per fer una reforma forta com la de la Llei de Sanitat. Era una persona de valors molt profunds i un reformista, volia la millora permanent”.

Salvador Illa ha assenyalat sobre Ernest Lluch que “el seu llegat és un sistema sanitari universal i públic per tots els espanyols seguint uns principis que, encara avui, ens inspiren”. Meritxell Batet, per la seva banda, ha destacat que “Ernest Lluch i els seus companys socialistes van saber participar, des del Govern, però també des de l’oposició, en grans acords en moments de crisi”. Per a Odón Elorza, “era un excel•lent socialista, company i amic. Un polític culte, intel•lectual i sempre obert al diàleg. Un federalista d’establir ponts, que va treballar per aconseguir la pau i acabar con el terror a Euskadi”.

Comparteix: