El PSC presenta un manifest i una proposta de resolució amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

“Els i les socialistes ens comprometem a lluitar contra la LGTBIfòbia des de totes les plataformes i altaveus on estem presents, així com des de les institucions, i a elevar aquestes i altres demandes que sorgeixin des del col·lectiu amb més compromís i força que mai”.

Amb els lemes: “Prou Intolerància” i “Drets i llibertats per a tothom”, el PSC ha presentat un Manifest amb motiu del 28 de juny, dia de l’orgull LGTBI.  L’escrit fa palesa de la importància de què fa setze anys el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va convertir en drets i igualtat real una de les grans reivindicacions de l’activisme LGTBI: el matrimoni entre persones del mateix sexe.

Així i tot, ens queda un gran camí per recórrer: “A Catalunya les incidències LGTBI-fòbiques registrades el 2020 (189) suposen un augment del 30% segons l’informe de l’Observatori Contra l’Homofòbia, i en aquest 2021 malauradament hem vist com les agressions homòfobes han incrementat la seva freqüència i violència, i hem sortit al carrer i hem anat a les institucions a denunciar-ho”.

A més, el manifest també sol·licita treballar per les noves realitats a les quals s’enfronta el col·lectiu, com:

-Continuar millorant i implantant el Pla de convivència escolar per a la igualtat de tracte per a les persones LGTBI.

-Fomentar la integració sociolaboral de les persones trans i la seva plena participació en la vida política, social i cultural.

 

Per altra banda, Alícia Romero Llano, portaveu, Gemma Lienas Massot, diputada i Sílvia Paneque Sureda, diputada del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar han presentat la Proposta de resolució sobre la lluita contra les agressions i violències LGTBl-fòbiques.

La proposta s’emmarca en els fets la passada nit de Sant Joan, on vàrem haver de lamentar dues agressions homò-fobes més, que es sumen a les patides a la platja de Somorrostro i a les 92 incidències LGTBl-fòbiques registrades des de principi del 2021.

La proposta de resolució compta amb algun punt com: “Aprovar, de forma immediata, el reglament del règim sancionador de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per erradicar l’homofòbia i la bifòbia”.

Proposta de resolució del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar

Veure PDF
Manifest del PSC amb motiu del 28 de juny, dia de l’orgull LGTBI

Veure PDF
Comparteix: