Raúl Moreno diputat del PSC al Parlament de Catalunya

El PSC impulsa una comissió d’experts per analitzar l’impacte de la COVID a les residències

El Grup Parlamentari Socialistes i Units Per Avançar ha registrat una proposta per a la creació d’una comissió d’experts dins de l’àmbit de la Comissió de Drets Socials que analitzi les mesures preses durant l’impacte de la COVID als serveis residencials de Catalunya.

Des de finals del mes de juliol, el grup socialista ha mantingut diferents converses amb ERC i Junts per dissenyar una fórmula que tingui per objectiu “desmarcar-nos de la confrontació entre partits polítics per deixar pas als experts per proposar mesures que evitin tornar a repetir els errors comesos”, afirma el portaveu adjunt del grup parlamentari, Raúl Moreno, que afegeix que “els ho devem a les persones grans que han perdut la vida a les residències i als seus familiars. Ara que comencem a recuperar una certa normalitat és el moment de fer els canvis necessaris en el nostre sistema social i sanitari”.

La fórmula proposada pel grup socialista va ser aprovada per tots els grups parlamentaris, a excepció de Catalunya en Comú Podem, en el darrer Debat d’Orientació Política al Parlament de Catalunya. Ara, s’ha concretat en la creació d’un grup de treball dins de la Comissió de Drets Socials, que estarà formada per un diputat/a de cada grup parlamentari, que designaran, a més, un expert o expertesa en l’àmbit sociosanitari, amb autonomia per reunir-se i demanar tota la informació necessària amb l’objectiu de redactar un informe de conclusions sis mesos després. Un informe que haurà de ser votat a la Comissió de Drets Socials de Parlament de Catalunya.

El grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar ja va impulsar al juliol del 2020, un ple monogràfic sobre l’impacte del Covid a les residències, va participar en el grup d’estudi de Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran i en la Comissió d’Investigació de Residències. “El Govern no ha executat ni el 10% dels compromisos adquirits en tots aquests òrgans. Aquest és el veritable drama, el d’un Govern que es desentén del seu Parlament en allò que els interessa”, afirma el diputat Moreno, que considera que aquesta fórmula és més efectiva que les que ja s’han dut a terme, en referència a la Comissió d’Investigació: “els grups de Govern, amb l’ajuda de la CUP, van evitar la compareixença dels responsables directes de la gestió, proposant un nombre de compareixences interminables i jugant amb el finiment de la legislatura. Ja noi ha prou. Calen menys posades en escena i més solucions concretes”.

 

Comparteix: