Rubén Viñuales, Judith Alcalà i Òscar Aparicio al centre penitenciari de Ponent a Lleida.

El PSC denuncia l’increment d’agressions a funcionaris i funcionàries de presons i la manca d’inversió

El diputat socialista i conseller de Justícia del Govern Alternatiu, Ruben Viñuales, acompanyat dels diputats i consellers tècnics Judith Alcalà i Òscar Aparicio, han visitat avui el centre penitenciari de Ponent, a Lleida, acompanyats de representants sindicals de CSIF Presons.

Ruben Viñuales ha denunciat “la manca d’inversió dels últims 11 anys a Catalunya, així com l’increment exponencial de les agressions a funcionaris i funcionàries de presons després de la circular 2/2021, que ara es vol modificar, però cal fer-ho amb celeritat”.

També ha alertat de la pèrdua de 500 efectius a les presons catalanes els últims anys: “I aquest any només es creen 67 places, cap d’interior i sense que suposi un augment de la plantilla ni la reposició de l’existent”. En canvi, ha destacat que el Govern d’Espanya “sí que compleix amb els funcionaris i funcionàries de presons, amb la modificació de la Llei per considerar-los Autoritat”. Per tot això, ha reclamat un pla d’inversions en infraestructures penitenciàries a Catalunya.

Tanmateix, s’ha referit al recent acord en matèria de prejubilacions, que ha valorat molt positivament, tot i que “la consellera no ha explicat com es pagarà ni d’on sortiran els recursos”.

El discurs

Descarrega el discurs de Salvador Illa al Debat de Política General

Veure PDF

Les fotos de Salvador Illa al Debat de Política General

Visita la galeria amb les millors imatges de Salvador Illa durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya

Debat de Política General al Parlament

Vídeo resum

L’emocionant vídeo amb alguns dels moments destacats de la intervenció del cap de l’Oposició.

El tweet destacat

Vídeo de la intervenció completa

Vídeo complet de Salvador Illa

Comparteix: