El PSC denuncia la “incompareixença” d’Aragonès després de sis nits de disturbis

“Volem que la majoria d’esquerres sortida del 14F també es traslladi a la Presidència del Parlament”, diu Eva Granados

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha anunciat  aquest dilluns que el Grup Parlamentari ha registrat una petició de compareixença del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, perquè davant la Diputació Permanent  faci una valoració de l’actuació dels Mossos en les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél que han degenerat en disturbis i actes vandàlics “intolerables”.

“Volem denunciar la incompareixença del vicepresident Aragonès”, ha dit Granados, que ha afegit que “el Govern de Catalunya s’ha de pronunciar sobre el que està passant als carrers de les nostres ciutats”.

“Qui ostenta en aquests moments la màxima representació del Govern ha de donar explicacions. Tothom es pregunta on ha estat Pere Aragonès  tots aquests dies”, ha declarat en roda de premsa telemàtica, per afegir a continuació que “qui no defensa els Mossos d’Esquadra no està capacitat per liderar la Generalitat”.

Granados ha retret a Aragonès que no hagi comparegut després de diversos dies d’altercats: “Portem moltes nits en què els nostres carrers estan incendiats, s’estan trencant cristalls i atemptant contra espais, i el que crida l’atenció és la incompareixença de Aragonès”.

En aquesta línia, la viceprimera secretària socialista també  ha criticat que algunes formacions intentin “instrumentalitzar al cos dels Mossos d’Esquadra per a la negociacions del futur Govern”.
Finalment, ha considerat que no s’ha de debatre sobre ordre públic “en calent”, en referència a les protestes d’aquests dies per l’empresonament del raper Pablo Hasel, i ha manifestat el seu suport als cossos de seguretat.

Reunió dels diputats i diputades del PSC

En aquest context, Eva Granados ha anunciat que els 33 diputats i diputades electes del PSC es reuniran per primer cop el dijous que ve. La dirigent socialista ha avançat l’aposta perquè sigui un representant del partit qui presideixi el Parlament els pròxims quatre anys, de manera que “aquesta majoria d’esquerres sortida del 14F també es traslladi a la màxima instància del poder legislatiu a Catalunya” i que la Presidència del Parlament s’ajusti als resultats electorals. “Som el partit més votat i volem presidir el Parlament”, ha reblat Granados, de la mateixa manera que el partit mantindrà els contactes amb la resta de formacions, excepte Vox, per fer Salvador Illa president de la Generalitat.

Comparteix: