El PSC demana que Aragonès comparegui al Parlament per donar compte de l’acció del Govern

El PSC ha demanat avui que el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, comparegui en el proper ple del Parlament per retre compte de què fa l’executiu català per combatre la crisi sanitària, social i econòmica, i explicar com preveu gestionar els fons europeus. En una roda de premsa, la portaveu dels socialistes a la cambra catalana, Alícia Romero, ha reclamat que aquest ple se celebri la setmana vinent o a tot estirar l’altra, i també ha demanat que es convoqui la Junta de Portaveus perquè en aquesta legislatura només s’ha reunit una vegada i per fer una petició de reconsideració.

Durant la seva intervenció acompanyada del portaveu adjunt, Raúl Moreno, Romero ha assenyalat que “si en 42 dies no Aragonès no ha comparegut és per falta de voluntat”. La portaveu socialista veu “falta de transparència i rendició de comptes” del Govern i creu que és intolerable que l’executiu català no hagi tingut voluntat d’explicar la seva gestió en el moment actual de pandèmia.

El grup parlamentari del PSC-Units ha demanat que es constitueixin de manera urgent quatre comissions parlamentàries davant “la inacció del Govern independentista”: la de l’Estatut dels Diputats; la de la Sindicatura de Comptes; la del Síndic de Greuges, i la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Romero ha apuntat que la de l’Estatut dels Diputats és important perquè s’encarrega del nomenament de senadors per designació autonòmica i els candidats han de passar un ‘hearing’ en aquesta comissió, que “dona el vistiplau a la seva elegibilitat”.

Els socialistes també han promogut una bateria de més de 100 preguntes sobre diversos “temes d’urgència”, que han registrat durant les últimes setmanes sobre salut, educació, economia i actuacions de la CCMA. En aquest últim punt, Romero ha assegurat que TV3 “no compleix la missió de ser veraç, objectiva i equilibrada, només s’adreça una part de Catalunya”. “Hi ha falta de pluralisme i no donen veu al PSC ni a altres veus de l’oposició”, ha afegit. Ha avançat que aquestes properes setmanes el Grup Socialista donarà a conèixer la proposta per reformar la televisió pública catalana i ha afegit que considera necessari el cessament dels caps d’informatius perquè es compleixi aquesta missió de veracitat, objectivitat i equilibri informatiu.

Iniciatives del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar

Veure PDF
Sol·licitud de compareixença de Pere Aragonès

Veure PDF
Petició de convocatòria de la Junta de Portaveus

Veure PDF
Comissió de l'Estatut del Diputat

Veure PDF
Comparteix: