El PSC commemora la Diada apostant pel diàleg per fer avançar Catalunya

El secretari de Moviments Socials i Memòria del PSC i secretari primer de la Mesa del Parlament, Ferran Pedret, ha presentat el manifest del PSC per a la Diada de Catalunya. Es tracta d’un document de consens que aposta per obrir una etapa basada en el diàleg per fer avançar Catalunya en benefici de la seva ciutadania.

El manifest destaca que la Diada ofereix l’oportunitat de repensar les prioritats en un moment marcat per la pandèmia en el que cal “deixar enrere una etapa nefasta, no sense resistències dels qui, incapaços i incapaces de bastir res, proven de bloquejar-ho tot i neguen una oportunitat al diàleg”. Aquest diàleg –destaca el manifest– ja s’ha encetat entre governs, però “és més important encara que es produeixi Catalunya endins, entre els seus agents polítics i socials, i entre la mateixa ciutadania, per tal de fer front amb el màxim consens possible als importants reptes que Catalunya té plantejats”.

Entre aquests reptes que Catalunya té plantejats, destaca la reactivació econòmica i de la reconstrucció social; el reforç de l’educació i la sanitat públiques; el suport a la gent jove; l’aposta per la transició ecològica; la lluita contra tota mena de violències i contra les desigualtats entre homes i dones; la garantia del caràcter plural i divers dels mitjans de comunicació públics, i la transformació federal de les institucions d’Espanya i d’Europa.

Ferran Pedret ha defensat que és hora de tornar a tenir horitzons col·lectius i de “donar forma política als anhels, afanys i esperances que podem i volem compartir”.

En aquesta línia, “els i les socialistes de Catalunya, afermats en les idees del socialisme democràtic, l’internacionalisme, el federalisme, el catalanisme, l’ecologisme, el feminisme i la pau, entossudits a sumar i construir, ens oferim a aquesta tasca”, conclou el manifest.

Manifest del PSC per a la Diada de Catalunya 2021

Veure PDF
Comparteix: