El PSC celebra l’aprovació del Projecte de Llei de reforma de les pensions

El passat dimarts el Consell de Ministres va aprovar el Projecte de Llei de reforma de les pensions, el qual compleix amb els acords de la Comissió del Pacte de Toledo, amb el diàleg social i amb els compromisos d’Espanya recollits al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència remès a Brussel·les.

La secretaria de Sistema de Pensions del PSC, diputada i portaveu de la Comissió del Pacte de Toledo del Grup Socialista al Congrés, Mercè Perea, ha explicat que “amb aquesta reforma es compleix un dels compromisos del programa electoral amb el qual el PSC es va presentar a les eleccions del 2019: la derogació de la reforma de les pensions que va dur a terme el Partit Popular l’any 2013 i la recuperació d’un sistema de pensions sòlid”.

La diputada ha destacat que amb aquesta reforma “es recupera el consens i la sostenibilitat econòmica”, i es deroga la reforma de les pensions que el Partit Popular “va imposar per majoria absoluta i que comportava una retallada de les pensions d’un 30% a un 40% en 20 anys”.

Amb aquest Projecte de Llei, també es referma la solvència econòmica del sistema, i es recupera l’IPC com a índex clar i senzill per garantir el poder adquisitiu dels i les pensionistes. “Un compromís que genera confiança i certesa. Avui els i les pensionistes ja no s’han de preocupar pel poder adquisitiu de les seves pensions”, ha insistit Perea.

A més, amb aquesta reforma l’Estat assumeix el paper de garant del sistema de pensions “apropant l’edat de jubilació real a la legal, fomentant la permanència en el mercat laboral, incentivant la demora de la jubilació o eliminant la jubilació forçosa, per exemple”, ha matisat.

“Amb l’aprovació d’aquest projecte de llei els socialistes remarquem una qüestió molt important: l’acord”, ha recalcat la diputada, que ha valorat positivament la recuperació del consens en pensions després de nou anys. “És un missatge inequívoc pel present i pel futur. A partir d’ara, no hi haurà una reforma del sistema de Seguretat Social que no sigui consensuada”, ha conclòs.

 

Comparteix: