El Govern destinarà 11.000 milions a nous ajuts a empreses, pimes i autònoms

Per superar la crisi provocada per la COVID-19, diu Pedro Sánchez, “necessitem l’energia de tots; tot és possible dins de la unitat i res es construeix des de la divisió i el rancor”

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres davant el Ple del Congrés dels Diputats que l’Executiu aprovarà un nou fons d’11.000 milions d’euros destinat a “noves actuacions per a empreses, pimes i treballadors autònoms”, amb especial atenció als sectors del turisme, l’hostaleria i el petit comerç, els més castigats per la crisi provocada per la COVID-19.

En la intervenció per informar la Cambra sobre l’aplicació de l’estat d’alarma vigent, Sánchez ha assegurat que amb aquests recursos es buscarà “reforçar la solvència dels balanços”, facilitar el retorn de l’activitat, “fer les inversions necessàries” i la contractació de treballadors.

En aquesta línia president del Govern ha destacat que, des de l’inici de la pandèmia, l’Executiu ha compromès en recursos el 20% del PIB en “un exercici de protecció mai abans vist”, entre finançament a través dels avals públics de l’ICO, el sistema de protecció dels ERTO i transferències a les comunitats autònomes.

“Només el pagament dels salaris dels ERTO i les prestacions ascendeix a uns 40.000 milions d’euros d’ajudes directes”, ha assegurat Sánchez.

Així mateix, el president ha indicat que les transferències a les comunitats autònomes des de l’inici de la pandèmia supera els 24.000 milions d’euros. Unes ajudes concebudes per a reforçar l’atenció sanitària però també, ha dit, per a injectar ajudes directes a les administracions més pròximes i coneixedores de l’impacte de les restriccions aplicades.

“Unitat” en la “recta de sortida”

En aquest context, Pedro Sánchez ha reclamat “unitat” a totes les formacions polítiques per a afrontar la “recta de sortida” de la pandèmia, i que renunciïn a “enverinar” i destil·lar “odi” o “descoratjament” que “restin forces” per a superar la crisi. “La societat està exhausta i espera de la política humanitat, responsabilitat i generositat”, ha defensat.

Sánchez ha fet aquesta crida al Ple i ha defensat la utilitat de l’estat d’alarma per a contenir la propagació del virus, i ha demanat no baixar la guàrdia per a no repetir els errors comesos en les anteriors ones de la pandèmia.

“Necessitem l’energia de tots i sobra l’odi. Tot és possible des de la unitat i res es construeix des de la divisió i el rancor”, ha conclòs al final de la intervenció.

Comparteix: