El Congrés aprova una proposta socialista per protegir i garantir el benestar dels animals

La diputada del PSC per Tarragona al Congrés, Sandra Guaita, ha defensat la presa en consideració de la Proposició de Llei de modificació del Codi Civil, la Llei Hipotecària i la Llei d’Enjudiciament Civil, sobre el règim jurídic dels animals en pro del seu “benestar i protecció”. Una iniciativa recolzada per la majoria de grups parlamentaris menys per VOX.

La parlamentària ha explicat que els principals objectius de la llei són: “fer possible la custòdia compartida dels animals en cas de divorci, protegir-los perquè no siguin embargats o hipotecats, i també, perquè no siguin abandonats”.

“Els animals no són coses, sinó que són éssers dotats de sensibilitat”, ha subratllat Guaita, que ha destacat que aquesta iniciativa aporta “canvis legislatius que han estat demandats per les entitats que treballen a favor de la defensa dels animals i de les famílies que conviuen amb ells”.

Avançar per donar resposta a les noves necessitats de la societat

En la intervenció d’ahir, dimarts, 20 d’abril, la diputada també va ressaltar que “el respecte i la protecció animal han anat avançant al llarg dels últims anys, i des del legislatiu hem d’avançar també per donar resposta a les noves necessitats i sensibilitats que la societat ens trasllada”.

Guaita va insistir que “ja és hora que els animals deixin de considerar-se coses per a ser reconeguts i tractats en el nostre Codi Civil com a éssers sensibles”, i va recordar que aquest reconeixement ja està recollit en el Tractat de la Unió Europea i per algunes comunitats autònomes com Catalunya, que l’any 2006, quan governaven els socialistes, ja va fer aquesta reforma i va reconèixer expressament que els animals no són coses.

Així mateix, la diputada ha demanat a VOX -grup que s’ha posicionat en contra de la iniciativa- que “deixin de gaudir amb el dolor i el maltractament animal”. “Vostès que parlen tant de la nació, recordin la frase de Gandhi: ‘La grandesa d’una nació i el seu progrés moral poden ser jutjats per la forma en què els seus animals són tractats'”, va concloure.

Comparteix: