El Congrés aprova la Llei de protecció a la infància i l’adolescència davant la violència

“Amb aquesta llei diem alt i clar que volem que els nens, les nenes i els adolescents se sentin segurs, creixin sense violència i visquin sense por”, explica la diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Socialista, Sònia Guerra.

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la Llei de protecció a la infància i l’adolescència davant la violència, una llei que “posa en el centre la protecció dels infants i els adolescents, i la promoció del seu ple desenvolupament”, ha matisat la diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra.

La diputada ha explicat que amb l’aprovació d’aquesta llei els nens, les nenes i els adolescents del nostre país podran denunciar de manera personal i directa. També s’eleva el termini de prescripció de delictes comptant a partir que la víctima compleixi els 35 anys, amb l’objectiu de millorar les possibilitats de reparació de totes aquelles víctimes que pateixin abusos sexuals i violacions; i es reforça el dret dels menors a ser escoltats, a la seva atenció integral i a l’assistència jurídica gratuïta.

Així mateix, Guerra ha insistit que aquesta llei “posa punt final a l’ús del fals Síndrome d’Alienació Parental (SAP)”, i reconeix la violència vicària com una forma de violència masclista que es realitza contra els menors i, a través d’ells, contra les seves mares.

Durant la seva intervenció en el ple del Congrés, la diputada ha destacat que el 47,6% dels delictes contra la llibertat sexual són contra menors d’edat, i que cada any 38.000 menors pateixen violència al nostre país, però només 1 de cada 5 denúncia.

Guerra ha criticat la negativa de Vox a votar a favor d’aquesta llei, i els ha retret que “vostès voten en contra pel mateix motiu pel qual neguen la violència masclista: Perquè defensen als botxins contra les víctimes”. “La violència contra la infància no es nomena, però existeix”, ha lamentat.

Una llei dirigida als nostres infants i adolescents

“Volem protegir-vos, volem que us sentiu segurs i segures, volem que creixeu sense violència, i que visqueu sense por”, ha manifestat la portaveu dirigint-se als nens, nenes i adolescents, als quals els ha recordat que “sou ciutadans i ciutadanes des que naixeu, teniu dret a viure en entorns segurs, i és la nostra obligació, com a poders públics vetllar per vosaltres i protegir-vos de la violència, vingui d’on vingui, es produeixi on es produeixi, i la realitzi qui la realitzi”.

Així mateix, Guerra ha subratllat que aquesta llei, que ha tingut en compte la veu de les entitats del tercer sector, dels col·legis professionals, i de les Comunitats Autònomes i administracions locals, “posa l’accent en l’atenció, però també en la prevenció, la detecció, l’assistència, l’assessorament, la reparació, i la sensibilització contra la violència”. “Podem afirmar que amb l’aprovació d’aquesta llei la nostra societat és més humana i més democràtica. És una societat millor”, ha conclòs.

Comparteix: