“El bloqueig per part del PP impedeix el normal funcionament d’un poder clau”

El diputat del PSC al Congrés i portaveu de Justícia del Grup Parlamentari Socialista, Paco Aranda, ha defensat avui en el Ple del Congrés la presa en consideració d’una Proposició de Llei orgànica per a establir el règim jurídic aplicable al Consell General del Poder Judicial, quan aquest es trobi en funcions. Una iniciativa que ha estat aprovada per la majoria de la Cambra.

La Proposició de Llei ha estat presentada de manera conjunta pel Grup Socialista i el Grup Confederal d’Unidas Podemos, amb l’objectiu de pal·liar “una anomalia institucional que es manté des de fa dos anys fruit del bloqueig del Partit Popular”, ha subratllat Aranda. “Un bloqueig que impedeix el normal funcionament d’un poder clau; una cosa irresponsable, perjudicial, i que va en contra de les directrius europees”, ha afegit.

El portaveu ha explicat que, tal com marca la Constitució, la Proposició de Llei modifica dos articles de la LOPJ. D’una banda, l’article 570, afegint un bis, on es llisten les funcions que podrà continuar exercint el Consell General del Poder Judicial quan es trobi en funcions. I per altra banda, també afegeix el 598 bis, on s’estableix que, en el supòsit que el Consell es trobi en funcions, la seva Presidència no podrà acordar el cessament del secretari general i del subsecretari general del Consell General del Poder Judicial.

No hi ha arguments per a justificar el bloqueig del PP

“La democràcia a Espanya no està qüestionada, per molt que alguns s’obstinin, ni per molt que alguns eurodiputats es passegin per Brussel·les sembrant confusió i mentides”, ha recalcat Aranda, que ha assegurat que “no existeix cap argument per a justificar el bloqueig i el mal que està fent el PP a les nostres institucions”.

Així mateix, el portaveu ha afirmat que “la independència judicial no està en risc a Espanya”, ja que, “la connexió entre el Consell del Poder Judicial i les Corts, lluny de corrompre, legitima i dignifica al poder judicial, fent d’aquest una figura indiscutiblement democràtica”, ha conclòs.

Comparteix: