“Demanem a ERC que decideixi què vol, si un govern que neix paralitzat o un govern d’esquerres i progressista presidit per Salvador Illa”

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha afirmat avui que “presentarem Salvador Illa com a candidat a President de la Generalitat. Som el partit que va guanyar les eleccions i tenim la responsabilitat de fer-ho. Treballarem fins al darrer moment perquè així sigui”. A la roda de premsa posterior a l’Executiva del PSC, Alícia Romero ha assenyalat que “demanem a ERC que decideixi què vol, si un govern que neix paralitzat o un govern d’esquerres i progressista presidit per Salvador Illa que doni resposta a les necessitats de la gent”.

 

La portaveu socialista ha indicat que, “amb les divisions de cap de setmana dels socis de Govern, constatem una realitat: no tenim un Govern efectiu a Catalunya des de fa tretze mesos, quan el President Torra va parlar de govern esgotat i dividit. Amb la constitució del nou Parlament, comencem les primeres passes per tenir-lo i que s’ocupi de les necessitats del país”.

 

Alícia Romero ha considerat que “el discurs de Laura Borràs va decebedor. La presidenta del Parlament ha de ser una figura institucional que representi tothom i que parli per a tothom. Ahir, a l’entrevista de TV3 va fer un primer anunci dient que volia modificar el reglament del Parlament en relació als judicis orals, perquè ella mateixa està enmig d’un procés judicial, Ens sembla que ella no té iniciativa per fer aquesta modificació, sinó que és dels partits, i ens sembla molt reprovable que el primer que vulgui fer és aprofitar-se del seu càrrec perquè un procés judicial no l’afecti. ERC i la CUP han permès que sigui Presidenta, i creiem que han de revisar la seva decisió”.

 

“Eva Granados i Ferran Pedret, els representants socialistes a la Mesa del Parlament, són la garantia que es compleixi l’estat de dret, són garantia de pluralitat. Són els qui posaran el seny perquè la Mesa compleixi el que li pertoca, que és complir la llei”, ha conclòs.

Comparteix: