Declaració del PSC sobre la concessió dels indults

Aquest matí, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, davant de 300 representants del món institucional i de tots els àmbits de la societat civil catalana, ha fet un important anunci, que demostra coratge i sentit d’Estat a parts iguals i que, sens dubte, adquireix gran transcendència política, social i emocional per al conjunt de la ciutadania catalana i espanyola.

Demà, el Consell de Ministres aprovarà la concessió dels indults als polítics independentistes condemnats per haver intentat trencar el nostre marc de convivència la tardor del 2017.

Es tracta d’una decisió constitucional, valenta i que demostra magnanimitat. Una decisió a la qual la Comissió Executiva del PSC dona total suport perquè la valora com un pas endavant en el camí per buscar una solució a la complicada situació política, la tensa situació social i la dura situació emocional que ha hagut de viure Catalunya els darrers anys de la mà del procés independentista, un projecte divisiu que, al nostre entendre, ens ha fet retrocedir com a societat.

Amb la concessió dels indults s’obre solemnement un nou temps a Catalunya i a Espanya. Un nou temps de retrobament i de concòrdia entre catalans, primer, i entre el conjunt espanyols, després.

El diàleg ha de guiar aquest nou temps polític que reclama altura de mires a totes les parts: ara és el moment de dir la veritat, de ser honestos i fer plantejaments possibles. Ara és el moment de treballar junts per avançar plegats.

És l’hora de parlar, d’escoltar, de discutir, de negociar. D’encaixar mans per tancar acords que responguin a la voluntat de reforçar els llaços que ens uneixen a tots i a totes.

És l’hora de deixar enrere el patiment, la confrontació, els recels i la desconfiança.

És l’hora de fer renéixer la Catalunya que despertava admiració a tot el món per ser una terra d’acollida, plena de talent i amb una enorme capacitat d’emprenedoria.

És l’hora d’anar plegats, de convertir la discrepància en un motor de canvi que ens ajudi a avançar i a recuperar el temps perdut.

És l’hora de fer tornar la Catalunya que tant hem trobat a faltar.

Catalunya necessita un nou inici, i els catalans i les catalanes han de saber que els socialistes catalans, des dels ajuntaments, des del Parlament, des de totes les institucions on tenim representació, també al Govern d’Espanya i, sobretot, a peu de carrer, treballarem incansablement, com hem fet sempre, perquè Catalunya abandoni el carreró sense sortida on fa massa temps que ens hem instal·lat i per refer els llaços trencats, tant dins la societat catalana com entre Catalunya i la resta d’Espanya.

El PSC, fidel als seus valors fundacionals, vol seguir fent del respecte, la concòrdia, les reformes i la unitat civil del nostre poble la punta de llança de la nostra acció política. Aquest era l’imperatiu ètic que bastia el ferm compromís polític de Joan Reventós i aquesta és la nostra principal inspiració per afrontar amb decisió i ambició el repte immens que tenim al davant. Amb realisme i unitat. Amb optimisme i voluntat compartida d’oferir les millors propostes per al conjunt de la ciutadania de Catalunya.

Declaració del PSC sobre la concessió dels indults

Veure el PDF
Declaración del PSC sobre la concesión de los indultos

Veure PDF
PSC Declaration on the grant of pardons

Veure PDF
Comparteix: