Declaració del PSC contra el discurs de l’odi i els populismes reaccionaris

Arreu del món, i també a Catalunya, ja fa temps que s’estenen noves formulacions dels discursos de foment de la por i de l’odi a l’altre que tanta violència han generat en el passat.

Hi ha organitzacions polítiques i socials, aquí i arreu, que s’han creat al voltant d’aquests discursos, o bé s’hi han anat emmotllant, i que se’n serveixen i els promouen.

Hem vist sorgir moviments de replegament identitari i de caire supremacista o xenòfob. Hem vist algunes formacions del populisme reaccionari i de l’extrema dreta accedir a posicions de poder i posar en marxa polítiques que suposen retrocessos impensables en termes democràtics, de llibertats civils o de drets socials.

Hem vist la divisió i la confrontació que necessiten crear per prosperar i per canviar la conversa pública a plaer, i el dany que causen a la societat, erosionant les institucions compartides.

Els i les socialistes de Catalunya tenim una llarga història de lluita per la llibertat i a favor de les polítiques que han de fornir les condicions materials d’aquesta llibertat a cadascun dels integrants de la nostra societat. Una societat que volem democràtica, oberta, plural, inclusiva i igualitària.

Les eleccions al Parlament de Catalunya ofereixen una oportunitat de presentar els nostres arguments, la nostra visió de la societat i el nostre programa, però també una ocasió de combatre aquests discursos de l’odi, de vèncer a les urnes a aquelles formacions que els abanderen, i d’impedir-los dur a terme els seus antidemocràtics propòsits.

Estem absolutament determinats i determinades a barrar-los el pas i a fer-los retrocedir, en un combat democràtic contra el feixisme, el racisme, la xenofòbia, l’identitarisme, el supremacisme, el masclisme o qualsevol altra forma d’exclusió, de discriminació, d’explotació o d’opressió d’unes persones sobre unes altres.

Declaració del PSC contra el discurs de l'odi i els populismes reaccionaris

Veure el PDF
Declaración del PSC contra el discurso del odio y los populismos reaccionarios

Veure el PDF
Comparteix: