Comunicat del PSC sobre els fets a la franja de Gaza

L’exèrcit d’Israel i les milícies palestines Hamàs i Yihad Islàmica estan vivint una onada creixent de violència des del passat 10 de maig. La situació s’està agreujant davant l’escalada creixent del conflicte com mostra l’ofensiva que ha llançat Israel contra Hamàs a primera hora de la matinada d’aquest divendres. El conflicte, que està adquirint un nivell de violència que no s’havia vist des del 2014, supera ja el centenar de víctimes mortals, la gran majoria a la franja de Gaza.

 

Davant dels intents fallits d’intervenció per part de Nacions Unides, Egipte o Qatar, la secretària de Política Europea i Internacional del PSC, Laura Ballarín, ha assenyalat que “demanem que es rebaixi l’escalada de tensió que està causant un gran nombre de morts civils, més d’una banda que de l’altra, i que s’aturi la violència per les dues parts. Cal evitar els perjudicis a la població civil i respectar la vida i la seguretat de les persones”.

 

Laura Ballarín ha afegit que “reclamem la fi de l’ocupació israeliana dels territoris palestins, la fi de la política de colonització de les terres ocupades, la immediata paralització de la construcció del mur de separació i la demolició dels trams ja construïts i la fi del bloqueig israelià sobre la Franja de Gaza, que ha degradat de forma crítica les condicions de vida en aquest territori palestí sota ocupació, fins a esdevenir pràcticament insostenibles; així com el reconeixement del dret al retorn dels refugiats palestins, en el marc de les diferents resolucions de les NNUU al respecte”.

 

“Recordem la Proposició no de Llei presentada al Congrés dels Diputats, el passat juliol, on s’instava a les parts a evitar tot tipus d’acte unilateral que posés en perill la solució de dos estats i que afectés a l’estabilitat i la seguretat de la regió. La Proposició no de Llei pretén renovar el compromís amb la defensa i la promoció dels drets humans i el respecte al dret internacional; i reitera el rebuig categòric a tots els actes de violència, terrorisme, provocació, incitació a l’odi, destrucció i antisemitisme”, ha indicat.

 

“Reclamem que s’intensifiqui l’activitat diplomàtica i es promogui una negociació que abordi de bona fe les qüestions clau per garantir una pau duradora, reafirmant la convicció que l’única solució possible per al conflicte és la coexistència en un marc segur de dos Estats viables i democràtics: Israel i Palestina”, ha conclòs.

 

 

 

 

Comparteix: