“Com a grup majoritari al Parlament, tindrem per objectiu ser útils”

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha qualificat aquest divendres de “decebedor” el discurs de la recentment escollida presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha pronosticat que la situació política a Catalunya “es cronificarà”.

“Alguns insisteixen a fer del Parlament una eina de confrontació en lloc d’una eina útil de diàleg per solucionar els problemes dels ciutadans”, ha dit Illa en una roda de premsa al final de la sessió constitutiva del Parlament de la XIII Legislatura. En aquest context, ha manifestat que “el nostre grup, com a grup majoritari, tindrà com a objectiu ser útil” als catalans i les catalanes i aspira a formar govern, de manera que, ha afegit a continuació “reitero el compromís de presentar la meva candidatura per ser investit president”.

Preservar la dignitat

Illa ha recordat a Borràs que la seva obligació com a presidenta de la cambra és “preservar la dignitat de la institució” i respectar el “marc de convivència i el marc de l’estat de dret” vigents a Catalunya.

Vicepresidenta segona i secretari primer de la Mesa

En la sessió constitutiva del Parlament, Eva Granados ha estat escollida vicepresidenta segona de la Mesa i Ferran Pedret, secretari primer. Així mateix, Alícia Romero ja és la portaveu del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i Raúl Moreno, el portaveu adjunt.

Comparteix: