Jaume Collboni amb alcaldes i alcaldesses socialistes al Congrés del PSC

Collboni: “El PSC passa a l’ofensiva per sumar i passar pàgina”

El dirigent socialista Jaume Collboni ha destacat avui que amb el Congrés Extraordinari d’aquest cap de setmana “el PSC passa de la defensiva a l’ofensiva per sumar i passar pàgina”.

En la seva intervenció al Congrés Extraordinari del PSC, Collboni ha apostat per “sumar i poder dir que s’han acabat els populismes i els extremismes a Catalunya”. “El nostre compromís és de diàleg, de progrés, de somiar en gran i de lluitar barri a barri, carrer a carrer, tenint un PSC fort”.
Collboni també ha posat en valor el llegat municipalista del PSC: “Gràcies a tots els alcaldes i alcaldesses socialistes que hem tingut i tenim hem aconseguit fer d’aquest país un lloc en el qual caben tots i totes”.

Complicitat mediterrània
El Congrés Extraordinari també ha comptat amb una taula de debat del president valencià, Ximo Puig; la presidenta balear, Francina Armengol, i la ministra Raquel Sánchez. Tots tres han coincidit en la irresponsabilitat que suposa que Pere Aragonès no participi en les trobades multilaterals en les què es parla de temes essencials com el finançament autonòmic i el Corredor Mediterrani.
Francina Armengol ha destacat que “pots defensar el projecte que vulguis democràticament, però tens una responsabilitat com a president”. Per la seva banda, Ximo Puig ha destacat que “la pluralitat forma part del que és Espanya, som diferents però volem viure junts”, i que “fan falta tones de pedagogia i el socialisme té una responsabilitat històrica”.

La ministra Raquel Sánchez ha destacat que “els socialistes tenim la responsabilitat de revertir el procés independentista del que estem farts”, i ha reclamat “no perdre més oportunitats”.

Debat social
El Congrés Extraordinari també ha comptat amb una taula de debat entre el líder de CCOO Catalunya, Javier Pachecho, i el líder d’UGT Catalunya, Camil Ros, moderat per la periodista Virtu Morón.

Camil Ros ha aplaudit la trajectòria de Miquel Iceta al capdavant del PSC i li ha desitjat sort i encerts a Salvador Illa, destacant que “les esquerres tenim una trajectòria històrica que és la que ha permès els grans canvis socials i democràtics”.

Javier Pacheco ha recordat que el PSC és la primera força al Parlament, i ha destacat el paper de Miquel Iceta per assolir-ho: “Salvador Illa, agafes un gran testimoni per alliberar els espais de confluència que necessita un país que ha mostrat reiteradament que és d’esquerres. Comptes amb la primera força sindical del país per construir”.

Les fotos del dissabte a la tarda al Congrés del PSC

Congrés Extraordinari del PSC. Dissabte tarda

Vídeo de la tarda de dissabte al Congrés

Comparteix: