Salvador Illa en Cantabria, en la sede del PSOE en Santander

“Cal renovar ja els 112 càrrecs amb mandat caducat, començant pel Síndic de Greuges”

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha demanat avui “passar a l’acció i canviar ja els 112 càrrecs pendents de renovació que hi ha a Catalunya, començant pel Síndic de Greuges”, amb el mandat caducat des de fa més de 1.000 dies i que hauria de rellevar-se per una persona “que no vingui de la política”.

Després de reunir-se amb el vicepresident i secretari general del PSOE de Cantàbria, Pablo Zuloaga, en el marc d’una visita a Santander, Salvador Illa ha dit que “en moments excepcionals com l’actual, cal buscar sempre punts d’entesa per avançar”, tal com s’ha fet a Espanya per renovar part dels càrrecs institucionals pendents. “Alguns a Catalunya han criticat legítimament aquesta renovació, però haurien de predicar amb l’exemple i renovar els 112 càrrecs caducats a Catalunya”.

També ha urgit a arribar a acords per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat, “els que tenen més inversió social i en infraestructures de la història de la democràcia”. “Els que es reclamen d’esquerres no tenen gaires arguments per no aprovar-los; el que poden fer és millorar-los amb esmenes”.

“Els pressupostos són necessaris per a la recuperació econòmica amb justícia social, també a Catalunya, on seguim amb uns pressupostos dissenyats abans de la pandèmia”, ha lamentat Salvador Illa, reiterant el seu suport al Govern per aprovar uns comptes en benefici de la ciutadania, tot i que “el normal seria que s’aprovessin amb la majoria que va fer possible la investidura del senyor Aragonès”.

Durant la seva visita a Santander, Salvador Illa també ha participat en una jornada organitzada pel Centro de Estudios de la Administración Pública Regional de Cantabria (CEARC) de la Conselleria de Presidència, Interior, Justícia i Acció Exterior, sota el títol ‘La transparencia en la gestión informativa de la Covid-19: una visión poliédrica’, a la Sala María Blanchard del Palacio de Festivales de Cantabria. També ha dinat amb el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, i ha mantingut una trobada amb el conseller de Sanitat del Govern de Cantàbria, Miguel Rodríguez.

Vídeo de Salvador Illa a Cantabria

El tweet destacat

Comparteix: