“La prioritat al Mediterrani és la pau”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la ministra d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, han participat avui, a Barcelona, en l’acte ‘25 anys del procés de Barcelona, quina Mediterrània volem?’, organitzat per la Fundació Campalans.

“Som aquí per commemorar el 25 aniversari de la Unió per la Mediterrània, 25 anys en què el nostre país, amb Barcelona i Catalunya al capdavant, ha volgut construir un partenariat, una associació estratègica entre les dues ribes del Mediterrani”, ha declarat la ministra que, a continuació, ha assenyalat que “hem vingut per a celebrar els assoliments d’aquests 25 anys, però també per a donar un impuls polític a aquesta associació que sofreix d’una manera molt dura, perquè hi ha conflictes polítics sense resoldre. Tenim Síria, tenim Líbia, el conflicte entre Israel i Palestina, les tensions al Mediterrani oriental…; tenim desigualtats en l’economia i tenim aquesta zona en l’epicentre de la crisi climàtica; tenim una gran voluntat per part de tots els països que formem aquesta va unir per al Mediterrani de donar-li més energia”.

De la seva banda, Miquel Iceta ha manifestat que “no ens podem resignar al fet que el Mediterrani sigui la tomba de migrants forçats. Som uns privilegiats per viure amb democràcia, llibertat, economia competitiva i estat del benestar. La nostra obligació és portar aquest model allà on puguem”. I ha afegit: “no és moment de confrontació, és moment de cooperació. La prioritat per al Mediterrani és la pau, el desenvolupament compartit i la cooperació entre les nacions.
Hem de contribuir a això convençuts, mirant lluny però amb els peus a terra”.

A banda de les intervencions d‘Iceta i de la ministra González Laya, el debat ha comptat amb la participació de la secretària de Política Europea i Internacional del PSC, Laura Ballarín, l’eurodiputat i copresident de l’Assemblea Eurolat, Javi López, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

Comparteix: