Intervenció de Salvador Illa al Parlament de Catalunya

“Amb la salut mental hem passat del silenci al debat. I ara toca passar del debat a l’acció”

El president del Grup Socialista i cap de l’Oposició, Salvador Illa ha afirmat avui que en el moment actual “la salut mental està sent valorada com una prioritat i així s’està veient reflectit en el debat polític actual i l’interès generalitzat de tota la població, que demana cada vegada més un compromís polític i social més gran sobre aquest tema”. “Com a responsables polítics, hem d’aprendre de qualsevol crisi. Hem de fer més per protegir i millorar la salut mental dels ciutadans. Com deia, hem passat del silenci al debat. I ara toca passar del debat a l’acció”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció al ple monogràfic sobre salut mental que s’ha celebrat avui al Parlament, Salvador Illa ha assenyalat que “conscients del moment que estem vivint, la política ha d’estar a l’alçada. La bona política, o almenys com jo l’entenc, consisteix en el servei públic. Estem aquí per aportar solucions, per millorar les condicions concretes de vida de persones amb noms i cognoms, alleujar-los càrregues…”.

 

“Estic convençut que el proper gran salt que ha de donar el nostre sistema públic de salut és en l’àmbit de la salut mental. I és que no hi ha salut sense salut mental. Hem de fer una aposta per la millor de l’atenció a la Salut Mental a tots els nivells del sistema, tant en atenció hospitalària com primària”, ha dit.

 

Segons Salvador Illa, “la sensibilització i la lluita contra l’estigmatització és molt, molt important. No estigmatitzar els trastorns mentals com a signe de debilitat dels que els pateixen. Visibilitzar-los és un exemple de valentia i de coratge. Perquè ningú no està fora de perill. I perquè una societat forta és la que està més cohesionada, la que no exclou, la que integra”.

 

Comparteix: