Recomanaria a tothom que no corri a l'hora de donar alcaldies, cal que els partits parlin

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta confirma "el final de la travessia pel desert dels socialistes" i celebra que el PSOE hagi guanyat "de forma brillant europees, autonòmiques i municipals"

"El PSC ha tornat amb força a la primera plana de la política catalana" ha anunciat aquest matí el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una roda de premsa en què ha confirmat el diagnòstic fet ahir al vespre un cop coneguts els resultats de les eleccions europees i municipals.

Iceta ha celebrat que el PSC se situï com a segona força, augmentant el percentatge de vot per primer cop des de 1999, fet que ha considerat que suposa "el fi de la travessa pel desert".

Pel que fa a les eleccions europees, el líder socialista ha explicat que han obtingut 400.000 vots més "passant de tercera a segona força i contribuint decisivament al triomf de la candidatura del company Josep Borrell, que liderarà la delegació socialista més àmplia" amb 20 escons al Parlament Europeu. En referència a les municipals, Iceta considera que "el municipalisme del partit queda refermat, amb 1315 regidors i regidores socialistes a tota Catalunya i consolidant moltes alcaldies".

El líder socialista també ha posat en relleu que els governs municipals no poden avançar eleccions, i que, per tant "estan obligats a buscar aliances el més estable i coherents possible". És per això que recomana a tothom "no córrer a l'hora de donar alcaldies, perquè cal que els partits parlin."

En aquest sentit, i pel que fa a Barcelona, Iceta ha insistit en què "el PSC amb Jaume Collboni, ha doblat el seu resultat i l'independentisme ha reculat i no té majoria, passant de 18 regidors a 15". Iceta creu que els partits "han d'escoltar a la ciutadania amb tots els seus matisos" i ha considerat que "seria estrany que una ciutat on l'independentisme ha retrocedit i on no hi tenia alcaldia, ara la tingués".

Finalment, el primer secretari del PSC s'ha mostrat molt content pels resultats del PSOE, "que guanya de forma brillant europees, autonòmiques i municipals". Iceta ha recordat que el partit de Pedro Sánchez ha quedat primer en 10 comunitats autònomes i que ha superat en electes al PP. Tot i això ha lamentat els resultats a Madrid i ha recordat que els socialistes "seguirem dient de forma insistent que no es pot deixar a les mans de VOX la clau de les institucions" alertant de la possibilitat que PP i C's "es plantegin la possibilitat de pactar-hi per ànsia de poder".

Paraules clau: