Paco Aranda: "La llei i la justícia van de la mà"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC explica que la derogació de l'article 324 de la Llei d'enjudiciament criminal té com a objectiu donar més seguretat jurídica i garantir els drets de les parts

"La derogació de l'article 324 de la Llei d'enjudiciament criminal (LEcrim) té com a objectiu donar més seguretat jurídica i garantir els drets de les parts", ha assenyalat el diputat del PSC al Congrés i portaveu de la Comissió de Justícia del Grup Parlamentari Socialista, Paco Aranda, durant el debat de la totalitat de la Proposició de llei per la derogació del termini màxim previst per la instrucció en la LEcrim.

Aranda ha explicat que algunes de les crítiques dels professionals del dret a aquest article són per les llacunes i disfuncions en la seva interpretació, i per la incoherència respecte al model d'instrucció penal; ja que, segons el portaveu, "el jutge continua assumint la instrucció, però es confereix al fiscal el control sobre els terminis".

Així mateix, el portaveu ha destacat que l'article 324 de la LEcrim "ha posat en risc la mateixa justícia penal", i ha subratllat que els i les socialistes "donen suport a la derogació de l'article 324 per coherència i per justícia".

Pla Justícia 2030

Aranda ha recordat que "aquest Projecte de llei pertany a un paquet de mesures incloses en el Pla Justícia 2030", en el qual, "també s'enquadra la reforma de la LEcrim, la reforma de la llei del dret a la defensa, o el debat sobre el registre civil".

D'altra banda, durant la seva intervenció en la tribuna de l'hemicicle del Congrés, el portaveu ha criticat al Partit Popular per haver presentat una esmena a la totalitat que, segons Aranda, "ni resol el problema, ni compleix amb les finalitats de la reforma que es discuteix". "Una esmena que continua mantenint el sistema binari de terminis per les recerques ordinàries i les complexes", ha afegit.

Aranda ha remarcat que els i les socialistes continuaran treballant "per millorar les lleis que doten de sentit el nostre sistema democràtic, social i de dret". "Nosaltres no ens oblidem de legislar per millorar, perquè la llei i la justícia van de la mà", ha conclòs.

Paraules clau: