Actualitat

Ni famílies ni municipis tenen notícies del Govern sobre les beques menjador durant l’estiu

22 juliol 2020

Esther Niubó també pregunta al Govern per la sisena hora, perquè “s’ha constatat que el Govern de la Generalitat no només incompleix aquests acords parlamentaris sinó que segueix perjudicant l’escola pública”

La `portaveu d’Educació del Grup Socialista, Esther Niubó, ha preguntat al Govern sobre beques menjador i la sisena hora, i ha recordat que·“la moció del Parlament de Catalunya, sobre la situació d’emergència educativa presentada pel Grup Socialistes-Units per Avançar i aprovada el dia 18 de juny de 2020, instava el Govern a garantir la suficiència alimentària de l’alumnat vulnerable durant els mesos d’estiu, i ho feia amb el suport unànime de tots els grups parlamentaris, després d’haver arribat a un acord amb els grups que donen suport al Govern. Han passat 5 setmanes des que es va acabar el curs escolar i a dia d’avui ni les famílies ni els municipis han tingut notícies del Govern de la Generalitat sobre la fórmula per garantir aquesta suficiència alimentària”.

 

“Quin és el capteniment del Govern respecte aquest acord? El pensa complir? Quan té previst el Govern fer les recàrregues de les targetes moneder que van substituir les beques menjador durant els mesos lectius, pels mesos d’estiu? Es farà servir la mateixa fórmula que va utilitzar el Departament d’Educació per garantir aquesta alimentació bàsica durant la setmana santa d’enguany?”, ha preguntat Niubó.

 

En aquest sentit, la portaveu socialista ha demanat que el Govern expliqui “en què està destinant el Govern de la Generalitat els recursos transferits pel Govern d’Espanya a les Comunitats Autònomes a través del programa VECA, a banda dels més de 320 milions d’euros que s’han destinat per part del govern espanyol en inversió per educació a Catalunya, per garantir el dret a l’alimentació durant les vacances escolars”. “Han interlocutat els diferents Departaments de la Generalitat competents en aquesta matèria amb altres administracions municipals i supramunicipals sobre aquesta qüestió? Quina és la informació que se’ls ha donat? Ha ofert el Govern algun tipus d’informació a les famílies potencialment beneficiàries?”, ha afegit.

 

Respecte a la sisena hora, Niubó ha dit que “existeix, des de fa unes setmanes un acord parlamentari, fruit de les negociacions que van comportar l’aprovació de la Moció 168/XII del Parlament de Catalunya, sobre la situació d’emergència educativa, en iniciar durant el proper curs escolar la recuperació de la sisena hora als centres púbics de tota Catalunya, i contribuir així a reduir les desigualtats amb els centres d’educació concertats. Però conegudes les instruccions del proper curs escolar, s’ha constatat que el Govern de la Generalitat no només incompleix aquests acords parlamentaris sinó que segueix perjudicant l’escola pública i contribuint a eixamplar les desigualtats entre centres públics i concertats”.

 

És per això que a les preguntes parlamentàries el PSC s’interessa per quants centres públics perdran durant el proper curs escolar la sisena hora que mantenien fins al curs 2019-20, quants recursos materials i humans perdran aquests centres en total, i quants centres públics que no tenien la sisena hora durant el curs anterior la incorporaran en el proper curs escolar.

 

* S’adjunten les preguntes