Miquel Iceta reclama a Torra modificacions pressupostàries per afrontar l’emergència educativa

  • Actualitzat:
  • Creat:

Recorda l’anunci del Govern d’Espanya de transferir 2.000M€ per educació a les comunitats autònomes al mes de setembre i pregunta quins recursos addicionals pensa destinar l’Executiu català per garantir un curs en condicions

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que doni a conèixer les modificacions pressupostàries necessàries per posar sobre la taula recursos addicionals per afrontar l’emergència educativa del curs 2020-2021.

 

Miquel Iceta ha formulat aquesta pregunta durant la sessió de control al president de la Generalitat, que ha defugit la resposta i ha evitat donar concrecions. “Correspon al Govern el lideratge sobre aquesta qüestió i vetllar per l’eficàcia d’un sistema que garanteixi, més que mai, la igualtat d’oportunitats; cal situar l’educació al centre de qualsevol pla de reactivació del país”, ha destacat el líder dels socialistes catalans.  

 

Miquel Iceta, que ha recordat que els mesos passats han generat molta incertesa i frustració en la comunitat educativa, alumnat i famílies, especialment en aquelles amb menys recursos, ha fet una crida a marcar prioritats. “El Govern d’Espanya ja ha anunciat la transferència de 2.000M€ a les comunitats autònomes al mes de setembre destinats a l’educació, quins recursos extraordinaris, addicionals als ja previstos als Pressupostos està disposat a destinar el Govern de la Generalitat per garantir un curs en condicions? En la nostra opinió el pressupost vigent és clarament insuficient”, ha conclòs.

 

Pregunta al Govern sobre la gestió sanitària de la COVID19

 

En el torn de preguntes a l'executiu la diputada portaveu de Salut, Assumpta Escarp, ha preguntat a la Consellera Alba Vergés “per què es va decidir privatitzar per la via d’externalitzar el seguiment d'afectats i contactes de la COVID 19 per 17,7M€ adjudicant un contracte a Ferroser, una empresa de neteja sense cap experiència en l'àmbit sanitari”. També li ha demanat el motiu pel qual s'ha rescindit el contracte i s'ha retornat al servei a l'Atenció Primària després de la polèmica suscitada.

Assumpta Escarp ha lamentat “la manca de transparència que hem patit durant tota la pandèmia i l'evident divisió profunda en el Govern” i ha recriminat a Vergés que “per estar en contra de la política del senyor Boi Ruiz és molt bona alumna”. “Ha premiat a la sanitat privada amb una retribució sense cap paral·lelisme a la resta de comunitats autònomes, no ha aconseguit parar als laboratoris privats en els moments més durs de la pandèmia, ha externalitzat serveis propis de l’Atenció Primària i, per acabar, aquests dies estableix una retribució qualificada d'injusta, classista i que no resol el deute que tenen amb els i les professionals”, ha conclòs la diputada socialista.

 

 

Paraules clau: