L'acord de Socialistes i Podemos és l'únic que pot vertebrar un govern estable

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les militants socialistes poden aquest dissabte pronunciar-se sobre la pertinència de l'acord de socialistes i Unidas Podemos en una votació, presencial o en línea, oberta a tota la militancia

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha informat aquest matí que els i les militants socialistes podran, aquest dissabte, pronunciar-se sobre la pertinència de l'acord que els socialistes van arribar la setmana passada amb Unidas Podemos "en una votació oberta a tota la militància en la qual podran participar els 13.715 militants del PSC". Illa ha explicat que la votació serà presencial i en línia, "la presencial es realitzarà aquest dissabte de 8 del matí a 8 del vespre mentre que la votació en línia es podrà realitzar a partir de divendres i fins al mateix dissabte a les 20h, sol·licitant-ho prèviament abans que acabi dijous". Pel que fa als punts de votació presencials, aquests estaran disponibles al web a partir de dimecres.

El secretari d'organització socialista veu l'acord de Socialistes i Unidas Podemos com "l'únic que pot vertebrar un govern el més estable possible per la legislatura vinent a Espanya i Catalunya". En aquest sentit ha explicat que la direcció s'hi ha mostrat a favor, però espera que hi hagi una gran majoria de militants socialistes que expressin la seva opinió dissabte, i conèixer el mateix dissabte a partir de les 21h el resultat de la consulta.

Pel que fa al Congrés del PSC, que se celebrarà els dies 13,14 i 15 de desembre, Illa ha recordat que divendres passat va vèncer el termini per tal que els militants poguessin optar com a candidats a la Primera Secretaria:"en la que només s'ha presentat una candidatura, la de Miquel Iceta, que està pendent de ratificació al Congrés".

Finalment, i respecte al judici que aquest matí afronta el president Torra per desobediència, Illa ha recordat que "ningú està per sobre les lleis i tothom ha de fer front a la responsabilitat dels actes que fa. No ens agrada veure un President de la Generalitat a judici, però tots hem de respectar les normes" ha conclòs.

Paraules clau: