Conjuguem les "R" de Joan Reventós: Respecte, Reconciliació i Reformes

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta recorda el compromís dels i les socialistes per una escola catalana en què el català sigui centre de gravetat:"No permetrem que els nens i nenes del nostre país siguin dividits per raó de llengua mai"

"El socialisme democràtic ha pogut reixir gràcies a la capacitat d fer nous inicis. Per això inaugurem aquesta nova seu amb ganes de tirar endavant, trobant la força en la nostra història i amb compromís vers el futur" ha afirmat Miquel Iceta aquest matí en la inauguració del Casal Socialista Joan Reventós, la nova seu del Partit dels Socialistes de Catalunya.

El Primer Secretari del PSC s'ha mostrat "molt emocionat, perquè després d'haver pres la difícil decisió de desprendre'ns de Nicaragua, reiniciem, que no és començar de zero; és aprofitar el programari, allò que va originar el nostre moviment, treient-li coses que han esdevingut inèrcies per retrobar la nostra força en els orígens". Iceta ha remarcat que el pas del barri de Les Corts a Poble Nou "també suposa retrobar les arrels de la Catalunya popular, cooperativista i obrera", o el fet d'anar d'una seu que havia estat una fàbrica a una altra que també ho era "ens recorda que som un partit que té les seves arrels en el món del treball i no les hem de perdre mai".


Iceta ha lloat la figura de Joan Reventós, "que deia que no era socialista per moda o per conveniència, ni pel seu entorn immediat, sinó per imperatiu ètic" i ha destacat el compromís dels i les socialistes "perquè en les nostres tasques i orientació política siguem dignes de portar el seu nom. No tots els partits poden posar el nom del seu fundador a la porta" ha dit.

 

Compromís amb el català a l'escola


El Primer Secretari del PSC ha destacat la voluntat dels i les socialistes "de reprendre i refermar els compromisos de Reventós per la unitat del món civil" i, fent referencia a la polèmica actual entorn de la política lingüística a l'escola ha recordat que "van ser Joan Reventós i Marta Mata els que van evitar en el seu moment el desastre que hagués estat tenir una xarxa escolar amb doble llengua. Els socialistes defensarem sempre una escola catalana en què el català sigui centre de gravetat i no permetrem que els nens i nenes del nostre país siguin dividits per raó de llengua mai" ha afirmat.

Joan Reventós 


Per últim, el primer secretari del PSC ha demanat "conjugar les 3R de la nostra posició política: Respecte, Reconciliació, i Reformes, amb la R de Joan Reventós".


L'acte d'inauguració també ha comptat amb les paraules d'Arnau Ramírez, Viceprimer Secretari de la JSC, que ha demanat "aprofitar el nou edifici per fer un pas al segle XXI i perquè sigui un espai de debat, de treball i on fer possible que les nostres idees transformin la realitat de la gent"; i per Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans, que ha considerat aquest dia com a "dia històric": "Com a directora de la Fundació estic acostumada a repassar la història d'aquest partit, una història potentíssima i amb moltíssimes persones que han contribuït a deixar un enorme llegat a la societat. Per això no puc imaginar aquest país sense el PSC, perquè encara tenim molts combats a fer, i en la mesura que hi hagi problemes, i causes per les quals lluitar, els i les socialistes hi serem" ha conclòs.

Paraules clau: