Collboni es compromet a posar fi a la crisi de seguretat a Barcelona en un any

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat del PSC Barcelona avança des de Ciutat Vella que amb Albert Batlle al capdavant de la seguretat, els 1.000 nou agents de la Guàrdia Urbana i una política de seguretat metropolitana, posarà fi a la inseguretat a Barcelona

L’alcaldable socialista a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès aquest dissabte  a acabar en un any amb la crisi seguretat que pateix avui Barcelona. Des del barri del Raval, i acompanyat de l’exdirector dels Mossos d’Esquadra i candidat del PSC Barcelona, Albert Batlle, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, Collboni ha apuntat que “les polítiques públiques de seguretat tenen a veure amb les polítiques socials i en ajudar als barris més vulnerables de la ciutat”.
 
Durant l’acte, on ha presentat el seu ‘Pacte Barcelona 100% segura’ i que ha estat previ a una reunió que Collboni, Grande-Marlaska i Batlle han mantingut amb veïns i comerciants del districte, Jaume Collboni ha subratllat la gravetat del fet que, segons el darrer baròmetre municipal, la seguretat és el primer problema pels barcelonins i barcelonines. “Mentre a Barcelona els furts pugen un 22%, a Madrid es redueixen un 2%”, ha denunciat Collboni al temps que ha criticat que la seguretat “ha estat un dels fracassos més rotunds de Colau, qui ha estat víctima dels complexos i la incompetència”.
 

Pels socialistes, Barcelona ha de tornar a “garantir l’exercici de drets i llibertats”i el seu Ajuntament ha de deixar clar “que farà complir les normes”.“Volem que Barcelona torni a ser cívica, que torni a ser una ciutat de drets i llibertats”. Tal i com havia defensat uns minuts abans el ministre Grande-Marlaska, Collboni ha apuntat que la inseguretat és, precisament, “la pitjor enemiga dels drets i llibertats”. En aquest sentit Collboni ha defensat que “la seguretat s’ha de defensar des de l’esquerra, perquè afecta als què menys recursos tenen”
 
Amb l’experiència d’Albert Batlle al capdavant de la seguretat de Barcelona, Collboni ha establert que durant el proper mandat s’incrementarà la plantilla de la Guàrdia Urbana en 1.000 nous agents. En paral·lel, l’alcaldable socialista reclamarà a la Generalitat un augment net de 400 nous Mossos d’Esquadra a Barcelona per destinar-los a seguretat ciutadana.
 
La incorporació de 1.000 nous agents de la Guàrdia Urbana anirà acompanyada d’una aposta per fer del cos de la Guàrdia Urbana un cos policial de proximitat i prevenció. “Són els primers agents de prevenció i proximitat als barris”, ha esmentat Collboni, qui es defineix com un alcalde que serà “amic de la Guàrdia Urbana”. L’alcaldable socialista també ha introduït una proposta per, des de la Junta de Seguretat Local, liderar “una política de seguretat metropolitana”, creant una Taula de caps de policia local i un nou Centre d’Emergències i Coordinació Metropolità (CERCOR).
 
Pel que fa al districte de Ciutat Vella, on la seguretat és encara una preocupació més evident, Jaume Collboni, ha recordat que és intenció del proper govern socialista recuperar la Fiscalia especial d’assumptes de Ciutat Vella i acordar un Nou Pacte per Ciutat Vella. “Volem restablir la seguretat a Ciutat Vella, perquè aquest districte és el cor de Barcelona”, argumenta Collboni.
 
La candidatura dels patriotes de Barcelona


En la part final del seu discurs, Jaume Collboni ha constatat “dues possibilitats: o el risc de que Barcelona tingui un alcalde independentista amb l’ajuda de Colau o un govern progressista del PSC”, ha apuntat Collboni. L’alcaldable socialista ha precisat que “el PSC és el partit que més puja”i que“ho tenim a tocar”per la possibilitat real que els socialistes vencin a les properes municipals ho lliga al fet que els socialistes han aconseguit “sumar vot progressista i moderat, d’esquerres, que creu que la independència no és solució per Barcelona”.
 
En aquest sentit, Collboni presenta la seva candidatura com “la candidatura dels patriotes de Barcelona”. “Si tinc un vot més, Barcelona tindrà un bon govern. Som l’única garantia de que l’independentisme no governi”, ha apuntat el candidat, que considera que “ho tenim a tocar”. La prioritat dels socialistes, concloïa Collboni, “seran sempre els barcelonins i barcelonines”.

Paraules clau: