Carta del primer secretari del PSC i els primers/es secretaris/es de federació a la militància

  • Actualitzat:
  • Creat:

Acompanyem en el sentiment tots i totes els que hagueu perdut un ésser estimat. Transmetem ànims als que estan lluitant per superar la malaltia. I ens solidaritzem amb tots aquells i aquelles afectats per les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi

Estimats companys i companyes,

 

La crisi del coronavirus, de dimensions mundials, ha colpit de forma ben profunda Catalunya i Espanya. Les xifres de persones contagiades i de víctimes parlen per si mateixes, drames personals i familiars que afecten milers i milers dels nostres conciutadans i conciutadanes. Acompanyem en el sentiment tots i totes els que hagueu perdut un ésser estimat. Transmetem ànims i força als que estan lluitant per superar la malaltia. I ens solidaritzem amb tots aquells i aquelles afectats per les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi, especialment els treballadors i treballadores que han perdut la feina o que estan immersos en expedients de regulació temporal d’ocupació, i amb els empresaris i empresàries, autònoms i autònomes, i professionals de tota mena en dificultats.

Mai no agrairem prou la feina i el compromís de tots aquells i aquelles que lluiten en primera línia contra el virus (personal sanitari i d’emergències), i la tasca d’aquells i aquelles que asseguren la continuïtat de subministraments i serveis essencials (seguretat, alimentació, neteja, transport, informació, funció pública).

Aquesta situació veritablement excepcional ha requerit la declaració de l’estat d’alarma que ha estat convalidat primer i prorrogat després pel Congrés dels Diputats.

Volem subratllar l’escreix de responsabilitat amb el que hem d’entomar aquesta circumstància excepcional i extrema donades les nostres responsabilitats de govern a nivell d’Espanya i en el món local.

I també volem fer un esment especial a l’orgull que sentim en veure com el nostre secretari d’organització, Salvador Illa, en tant que ministre de Sanitat, està liderant, com autoritat delegada del president Pedro Sánchez, l’esforç conjunt per combatre i vèncer el virus.

Però, malauradament, el combat és lluny d’haver acabat i, malgrat la nostra convicció absoluta de victòria, el Covid-19 causarà encara molt de mal i hem de seguir ferms i units per continuar la lluita contra el virus, i hem de fer-ho com a socialistes, compromesos amb l’enfortiment del nostre sistema sanitari, dels nostres serveis públics i de l’Estat del Benestar, fent tot el possible per no deixar ningú enrere i aconseguir també el compromís ferm de la Unió Europea.

Com a socialistes cal que promoguem una consciència social col·lectiva, basada en la fraternitat i la solidaritat, valors imprescindibles en la lluita contra la pandèmia, però valors encara més necessaris en l’esforç de reconstrucció que caldrà fer a partir de la derrota del virus, enfortint allò que és públic i els llaços que ens relliguen com a societat, prenent cura de tothom i especialment de les persones que més ho necessiten.

En aquests moments difícils cal demostrar també amb fets la fortalesa dels nostres valors: fomentant actituds cíviques i el respecte absolut a les normes sanitàries i de confinament dictades per les autoritats competents, lluitant contra les notícies falses, promovent la cooperació entre les administracions tot i que el govern de Catalunya no ho posa fàcil, prenent cura dels sectors més desfavorits, de les persones més vulnerables, malalts i gent gran, organitzant la solidaritat concreta des dels governs en els que estem presents i des de les nostres pròpies organitzacions territorials.

L’objectiu és comú a tota la societat: vèncer el virus, però com a socialistes volem assegurar també que el futur que hem de seguir construint tingui com a fonaments més sòlids la llibertat, la igualtat, la justícia, la solidaritat i la fraternitat. Estem tots i totes convocats a aquest esforç que ens ha de fer més dignes i ha d’enfortir el nostre compromís de transformació i millora de la societat.

 

 

*Adjuntem la carta en castellà i català

 

 

 

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: