A nosaltres no ens trobaran jugant a desestabilitzar les institucions

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta diu a Torra que “aquí vàrem tenir un president de la Generalitat que tenia diners a l’estranger i que ho va amagar al llarg de molt de temps, i no per això vàrem decidir canviar el nostre sistema institucional”

El Primer Secretari del PSC i President del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “a nosaltres no ens trobaran jugant a desestabilitzar les institucions. A nosaltres no ens trobaran atiant la confrontació. És temps de cooperació i diàleg, no de confrontació ni d’imposició. Necessitem estabilitat i bona gestió, fugint de l’oportunisme que no afavoreix les reformes sinó tot el contrari: aixeca recels i obstacles de tota mena. Volem teixir consensos i això requereix també triar amb encert les prioritats i deixar de banda allò que ens divideix”.

 

Durant la seva intervenció al Parlament pel ple extraordinari sobre la monarquia, Miquel Iceta ha assenyalat que “la nostra democràcia és perfectible, sí. Però la perfeccionarem amb consensos i reformes, no a batzegades ni amb ocurrències. I respectant sempre la legalitat, els procediments i les majories necessàries Cal recordar que les conductes que en aquest cas es posen en dubte són conductes personals, no conductes institucionals”.

 

“Aquí també vàrem tenir un president de la Generalitat que tenia diners a l’estranger i que ho va amagar al llarg de molt de temps, i concretament al llarg d’un llarg mandat de 23 anys, i no per això vàrem decidir canviar el nostre sistema institucional. Ni tant sols quan s’han descobert trames de corrupció estructural com les del 3% o del cas Palau, això no ha implicat a la institució de la Generalitat, sinó només als responsables concrets de les decisions que estan essent jutjades”, ha afegit.

 

Miquel Iceta ha assegurat que “el nostre grup parlamentari creu que ningú està per sobre de la llei i que, per tant, la justícia ha d’esclarir i, si s’escau, sancionar, qualsevol comportament il·lícit l’hagi comès qui l’hagi comès. També creiem que caldria revisar els criteris d’aforament i inviolabilitat, per deixar clar que només emparen la tasca institucional i no les activitats privades del cap de l’Estat”.

 

El Primer Secretari del PSC ha recordat a Torra que “el 27 de juliol ens anunciava que començaven els deu dies més crítics de l’estiu. Jo pensava que passats aquests deu dies ens en faria un balanç i ens diria com aniran les properes setmanes. Però no. Ens convida a debatre sobre una altra cosa”.

 

Paraules clau: