Manel de la Vega Carrera

Manel de la Vega Carrera

Manel de la Vega Carrera

  • Senador Senat d'Espanya Ampliar
  • Primer Secretari Terres de l'Ebre
Ampliar

Nascut el 6 de setembre de 1971 a Lleida. És un polític català del PSC, Senador designat pel Parlament de Catalunya al Senat d'Espanya a la catorzena legislatura. La seva família es va traslladar a Tortosa quan era molt petit, i allí ha desenvolupat el seu projecte vital, amb molta implicació en la vida social i cultural de la ciutat. És pare d'un fill.

Trajectòria

Professor de secundària i professor associat del Departament de Pedagogia de la URV.

Llicenciat en Psicologia i en Psicopedagogia per la UOC.

Trajectòria política

Va iniciar la carrera política el 2015 com a regidor a l'Ajuntament de Tortosa.

Senador al Senat d'Espanya des de novembre de 2019 pel Grup Partit Socialista Obrer Espanyol. Va ser designat pel Parlament de Catalunya com a Senador el 27 de novembre de 2019. En aquell moment era regidor de l'Ajuntament de Tortosa, càrrec del qual va dimitir quan va ser nomenat Senador.

Com a membre de la XIV legislatura del Senat forma part com a Vicepresident primer de la Comissió de Ciència, Innovació i Universitats. Portaveu de Pesca de la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Portaveu de Formació Professional de la Comissió d'Educació i Formació Professional, Vocal de la Comissió Mixta per a l'estudi dels problemes de les addiccions i Adscrit a la Comissió de Transició Ecològica. Ha estat ponent del Projecte de Llei orgànica per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació.

Actualment és Senador i Primer Secretari de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya a les Terres de l'Ebre.

 

Altres càrrecs:

Secretari de comunicació de la UGT a les Terres de l’Ebre (2000-2002).

Secretari Adjunt de Política Municipal de l’Executiva Nacional del PSC (2014 – 2016)

Secretari de Política Municipal de la Federació del PSC Terres de l’Ebre (2004-2015)

Camps obligatoris

Termes i condicions